10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDatele care arată cum Liverpool a fost la mâna lui Allison

Datele care arată cum Liverpool a fost la mâna lui Allison

În finala cu Tottenham, de la Madrid, Liverpool a avut o abordare, evident, mai pragmatică, în comparație cu stilul de joc făcut cunoscut de Klopp. Liverpool a dat dovadă de eficiență maximă, dacă nu și noroc, în partida cu Tottenham, după cum demonstrează și datele statistice, atipice pentru stilul de joc practicat, până la finală, de echipa pregătită de Klopp.

Hotspur a dominat partida, având o posesie superioară a balonului de 61%. Echipa londoneză a avut și mai multe ocazii de gol, 16, față de cele 14 ale “Cormoranilor”.

La capitolul șuturi, Tottenham a fost, de asemenea, superioară, având 8 baloane trimise pe cadrul porții, față de cele 3 ale lui Liverpool. Cu toate acestea, echipa lui Klopp a reușit să înscrie de două ori, iar londonezii au rămas cu cifra zero în dreptul lor pe tabela de marcaj. La șuturi pe lângă poartă a fost egalitate, 5 la 5.

De fapt, din punct de vedere statistic, Liverpool i-a fost superioară lui Tottenham doar la numărul loviturilor de colț, 9, față de 8 ale londonezilor.

“Vulturii” au avut 497 de pase, în total, față de cele 270 ale lui Liverpool. Dintre acestea, 386 au fost reușite pentru Tottenham și doar 167 pentru Liverpool.

Dar Klopp a ales de data aceasta tactica de succes, Liverpool concentrându-se mai mult pe aglomerarea defensivei.

Jocul concentrat în primul rând pe ofensivă l-a făcut pe Jurgen Klopp să piardă finalele de Champions League contra lui Bayern München (când neamțul se afla pe banca Borussiei Dortmund) și contra lui Real Madrid (sezonul precedent).

 

 

Portarul a făcut diferența

 

Dar, dând la o parte tactica, Jurgen Klopp a mai tras un loz câștigător, prin aducerea la echipă a portarului Allison, de la AS Roma, pentru 62,5 milioane de euro. Dacă anul trecut, în finala cu Real Madrid, Liverpool, a cărei poartă era apărată de Loris Karius, a încasat 3 goluri, din totalul de 5 șuturi la țintă ale “Galacticilor”, în finala din acest an Alison a avut 8 intervenții salvatoare. Acestea, în timp ce Hugo Lloris a încasat două goluri, cu toate că Liverpool a nimerit spațiul porții lui Tottenham doar de trei ori. Se poate însă spune că Lloris l-a menținut pe banca lui Tottenham pe antrenorul Mauricio Pochettino, care declara că va părăsi formația londoneză dacă va câștiga Champions League.

Liverpool a câştigat pentru a şasea oară în istoria sa Liga Campionilor, după 14 ani de așteptare, de la celebrul moment Istanbul, după ce a învins cu scorul de 2-0 (1-0) o altă echipă engleză, Tottenham Hotspur, în finala ce a avut loc sâmbătă seară pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

Golurile au fost înscrise de egipteanul Mohamed Salah în minutul 2, din penalty, şi belgianul Divock Origi, în minutul 87.

Liverpool a obţinut un penalty după numai 23 de secunde, la un henţ comis de Sissoko, iar Salah a transformat cu siguranţă. Reuşita lui Salah, după un minut şi 49 de secunde, este pe locul 2 pe lista celor mai rapide goluri din finala Ligii Campionilor, devansată de golul lui Paolo Maldini pentru AC Milan după 51 de secunde în finala cu Liverpool din 2005.

În prima sa jumătate, poate şi din cauza căldurii, jocul a fost lent, fără faze notabile, cu excepţia şutului lui Alexander-Arnold din minutul 17 şi parţial a celui al lui Salah (min. 21). Portarul Lloris s-a remarcat la şutul lui Robertson din afara careului (38). În prima repriză, fotbaliştii cu profil ofensiv ai lui Tottenham nu au ieşit aproape deloc în evidenţă.

Actul secund a început destul de plicticos, până la intervenţia lui Lloris în faţa lui Mane, urmată, la cealaltă poartă, de cea a lui Alexander-Arnold asupra lui Alli, în acelaşi minut 54. Liverpool a avut o mare ocazie prin Milner, la o acţiune a lui Mane (68), iar trei minute mai târziu Alderweireld a oprit o fază foarte periculoasă, venită după o degajare a goalkeeperului Alisson. Tottenham a fost echipa mai bună în repriza a doua, a presat tot mai insistent. Alli a avut o execuţie neinspirată (73). Son a luat o acţiune pe cont propriu, însă a fost stopat de Van Dijk (75). Alli a avut din nou şansa golului (79), iar în minutul următor Son şi Lucas Moura l-au pus la încercare pe Alisson. Portarul brazilian a salvat din nou la lovitura liberă a lui Eriksen (85).

Divock Origi a închis tabela în min. 87, după un corner.

Spurs ar fi putut reduce din handicap prin Rose (90+2) şi Son (90+3).   

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă