13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportDario Bonetti revine la Dinamo

Dario Bonetti revine la Dinamo

Dario Bonetti, unul dintre cei mai iubiți antrenori din istoria echipei din „Ștefan cel Mare”, se întoarce la formația alături de care a reușit să înfăptuiască „minunea de la Liberec”.

Fostul mare jucător de la Juventus și AC Milan a acceptat să lucreze pe gratis la Dinamo și va face echipă cu antrenorului interimar Ionel Gane.

Anunțul revenirii a fost făcut de suporterii dinamoviști din asociația „Peluza Cătălin Hîldan”, prin intermediul unui site de socializare. „Nu mai e timp de pierdut! Trebuie să strângem toţi rândurile. Dario Bonetti a aterizat în urmă cu puţin timp la Bucureşti. Bonetti vine în postura de consultant DDB pe probleme sportive şi ne va ajuta în reorganizarea activităţii pe acest final de sezon şi în punerea unei baze sănătoase pentru ceea ce urmează.Este planul nostru de criză. Antrenorul lui Dinamo, Jerry Gane, a fost consultat şi este de acord să colaboreze cu Dario, fără nici un fel de rezerve, pentru binele lui Dinamo. Răspunsul lui Dario a fost foarte prompt: ‘Vin gratis. Cu suporteri ca voi se pot face lucruri incredibile! Împreună putem salva clubul’. Grazie, Dario!”, se precizează pe contul oficial de Facebook al asociației.

Tehnicianul în vârstă de 59 de ani a pregătit echipa din „Ștefan cel Mare” în două mandate, între iunie şi octombrie 2009, respectiv între aprilie şi noiembrie 2012. Singurele trofee din palmaresul antrenorului italian sunt Cupa şi Supercupa României, cucerite cu Dinamo în 2012. În România, Bonetti a pregătit ultima oară formaţia ASA Târgu Mureş, în perioada iulie-august 2016.

Totodată, suporterii au anunțat că spaniolul Alejandro Couto Lago, mâna dreaptă a lui Cortacero, a fost destituit din funcţia de director general al lui Dinamo, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie. Până la desemnarea unui înlocuitor, Dinamo va fi reprezentată în exclusivitate de Constantin Eftimescu și Cornel Țălnar în relațiile cu Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal, instituțiile bancare din România și partenerii clubului.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă