19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDaniel Pancu: „UTA nu este 100% promovată”

Daniel Pancu: „UTA nu este 100% promovată”

Cu ocazia reînceperii campionatului în al doilea eșalon fotbalistic al României, Daniel Pancu a vorbit despre lupta pe care formația sa o va duce pentru a reveni în Liga 1. Acesta consideră că Liga a 2-a este foarte echilibrată şi că nu există o echipă care să domine categoric, în pofida faptului că UTA Arad are un avans considerabil faţă de locul secund.

„E un campionat foarte echilibrat, nu este o echipă care să domine categoric. Cu siguranţă se vor pierde puncte, dar echipa mai organizată şi cea care îşi va menţine motivaţia la cele mai înalte cote va reuşi să promoveze. Sigur că UTA a luat un avans important, a fost constantă în tur, dar nici ea nu este 100% promovată, se mai pot întâmpla multe lucruri. Apoi este un pachet de patru-cinci echipe pentru locurile 2 şi 3, iar aici suntem şi noi”, a spus fostul internațional.

Pancu a dezvăluit care este arma secretă în bătălia pentru promovare. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani își pune toate speranțele într-un vârf sosit de la Gloria Buzău. „Mi-am dorit un atacant, iar Valentin Alexandru este exact tipul de vârf care ne-a lipsit în tur. De asemenea, mă bucur că ne-am recuperat şi jucătorii accidentaţi”, a menționat el.

Antrenorul giuleștenilor nu a ratat ocazia pentru a se lua de „performanțele” unui jucător de la marea rivală FCSB. Pancu l-a dat exemplu negativ elevilor săi pe Florinel Coman, care nu traversează o perioadă bună în acest început de an. „Pe Florinel Coman l-am dat şi eu exemplu negativ la echipă fiindcă a declarat după meciul cu Clinceni că trebuie să stea după antrenament să tragă la poartă. Nu, ca atacant trebuie să stai după fiecare antrenament să îţi exersezi tehnica timp de 30-40 de minute, la fel să te pui la punct şi la capitolul forţă. Chiar a fost un exemplu neplăcut pentru jucătorii mei tineri, pentru că Florinel Coman e un idol pentru foarte mulţi copii şi nu e normal”, a explicat Pancu.

După 20 de meciuri, Rapid ocupă poziția a treia în clasamentul ligii secunde, cu 35 de puncte, cu nouă mai puține decât liderul UTA.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă