-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportDaniel Constantin: Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din PC. Vezi de ce

Daniel Constantin: Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din PC. Vezi de ce

UPDATE: Liderul PC, Daniel Constantin, susţine că “prin acţiunile din ultimul timp, Ciuhodaru s-a autoexclus din PC şi din USL”. Constantin a precizat că va discuta însă cu deputatul Ciuhodaru, după care va lua o decizie în privinţa lui. În acest context liderul PC a vorbit chiar despre sancţiunea excluderii, informează Mediafax. În acelaşi timp, PC va propune USL instituirea unor sancţiuni pentru atacurile între partidele membre ale Uniunii, în scopul prevenirii incidentelor între aceste formaţiuni, conform unei rezoluţii adoptate, miercuri, de Biroul Politic al PC.

De altfel, conservatorii ar fi vrut, astăzi, să-l sancţioneze pe Ciuhodaru, după ce s-a arătat dispus să revină în barca UNPR, doar pentru a fi sigur de candidatura la Primăria Iaşi. Deputatul a lipsit însă de la şedinţa Biroului Politic, iar liderii PC au amânat decizia pentru săptămâna viitoare.

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru a fost avertizat de conservatori încă de săptămâna trecută să-şi clarifice poziţia faţă de partid, după ce a dat “mai multe semne de oportunism”.

“Cerinţa clarificării poziţiei a existat, după mai multe semne de comportamente oportuniste. Oamenii care sar de la un partid la altul, cred că se vând acolo unde e preşul mai bun. Sper să nu fie cazul doctorului Ciuhodaru, dar îi spun, ca politician mai bătrân, că în politică are importanţă nu atât cariera fulgerătoare – şi a lui este fulgerătoare după trei ani de mandat – ci contează constanţa şi răbdarea, chiar dacă faci parte dintr-un partid de dimensiuni mai mici”, l-a sfătuit pe Ciuhodaru deputatul PC Sergiu Andon, într-o declaraţie pentru romanialibera.ro.

Sacrificiul conservatorilor pentru Ciuhodaru: s-au certat cu PNL şi PSD

Primul semn de oportunism al lui Ciuhodaru, cred conservatorii, a fost votul din Parlament alături de putere pentru înfiinţarea Ministerului fondurilor UE. Apoi, la urechile conservatorilor au ajuns informaţii că Ciuhodaru negociază cu Emil Boc şi Gabriel Oprea intrarea în UNPR. 

“Nu ştiu dacă domnul Ciuhodaru a trecut la UNPR, dar din punct de vedere personal eu sunt foarte dezamăgit de atitudinea domnului Ciuhodaru pe care l-am susţinut în toată această perioadă”, a spus astăzi liderul PC, Daniel Constantin, citat de NewsIn. Constantin avea de gând să discute astăzi situaţia lui Ciuhodaru însă deputatul nu a fost prezent la şedinţa Biroului Politic.

“Această problemă va fi lămurită săptâmăna viitore când va avea loc Biroul Executiv Central al partidului”, a mai spus Constantin.

“Partidului Conservator nu i-a fost uşor să fie consecvent aprecierii lui Ciuhodaru şi promisiunii, înţelegerii, că va candida la Primăria Iaşi. Partidul şi-a respectat onorabil promisiunea chiar cu riscul unor tensiuni în alianţă, iar acesta e un preţ foarte mare, mult mai mare decât valoarea unui om, oricât de valoros ar fi acela. Iar dânsul nu dă suficiente semne de fidelitate, pe care partidul le-ar merita din plin”, a mai comentat Sergiu Andon pentru romanialibera.ro.

De altfel, Daniel Constantin a arătat astăzi că PC este dispus să-l susţină în continuare pe Ciuhodaru pentru o candidatură separată la Primăria Iaşului, dacă nu părăseşte formaţiunea.

Ciuhodaru, unul dintre traseiştii Parlamentului

Dacă ar întoarce totuşi spatele conservatorilor, Tudor Ciuhodaru ar fi la a treia demisie dintr-un partid în ultimul an şi jumătate. Medicul deputat din Iaşi a ajuns în Parlament cu ajutorul PSD. În ianuarie 2010 a renunţat la social-democraţi, alăturându-se grupului independenţilor în Camera Deputaţilor, la care erau afiliaţi membrii UNPR. La începutul acestui an a renunţat şi la progresişti ca imediat să se înscrie în PC.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă