19.1 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSportDan Voiculescu face DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Dacă USL ar fi acceptat o ÎNŢELEGERE,...

Dan Voiculescu face DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Dacă USL ar fi acceptat o ÎNŢELEGERE, Traian Băsescu ar fi rămas în vacanţă

Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculesc, îl atacă pe blogul personal pe preşedintele Traian Băsescu, despre care spune că ar fi rămas “în vacanţă”, adică suspendat, dacă USL accepta o “înţelegere”.

Voiculescu atrage atenţia asupra unei declaraţii pe care şeful statului a făcut-o în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Evenimentul zilei: “Dacă aş fi preţuit mai mult liniştea şi siguranţa funcţiei mele (…) m-aş fi înţeles demult cu domnii Voiculescu, Antonescu şi Ponta”.

Potrivit lui Dan Voiculescu, Băsescu minte: “Îşi preţuieşte siguranţa funcţiei mai mult decât orice, mai mult decât 7.4 milioane de voturi. Mai mult chiar decât democraţia pe care o sfidează ignorând voinţa liber exprimată a majorităţii românilor. Dacă USL ar fi acceptat o ‘înţelegere’, Traian Băsescu ar fi rămas în vacanţă.

Prin atacurile din aceste zile, domnul Băsescu încearcă să-şi consolideze poziţia pentru a-şi putea păstra funcţia şi după alegeri. Pentru a forţă o ‘înţelegere’ de tipul ‘accept victoria USL, dar voi nu mă suspendaţi’. Încearcă să fie ‘dur’ pentru a putea negocia de pe poziţii de forţă. Nu înţelege că, într-un stat de drept, nimeni nu poate pune condiţii pentru a respecta votul românilor din 9 decembrie! Cu atât mai puţin un preşedinte demis. Dar Traian Băsescu s-a rătăcit.

În ultima săptămâna de campanie electorală, va lansa şi alte invitaţii la ‘înţelegeri’, va susţine interminabile conferinţe de presă, interviuri şi dezbateri în care ‘se va lupta cu politicienii’. Va genera conflicte şi va ordona mobilizarea generală a instituţiilor pe care încă le controlează pentru a ataca liderii USL. Pe scurt, va face totul pentru a-şi salvă funcţia. Atât de mult o preţuieşt”.

Citeşte şi LIVE TEXT. Băsescu, ATAC la USL: Eu nici nu am pus pe nimeni să fure voturi şi nici nu sunt suspectat de fraudă la referedum. Cei care au fost prinşi cu liste false sunt cei de la USL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îi roagă pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal, el transmiţând totodată liderilor USL să nu îşi imagineze că un ministru cu dosare penale va avea ocazia să depună jurământul în faţa sa.

“Indiferent cât de frumos le vorbeşte un candidat, indiferent că e de la USL, că e de la ARD, dacă ştiu din presa locală sau de la televizor că are un dosar penal, îi rog să nu îl voteze!”, a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă.

“I-am prevenit pe liderii USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie. Reacţia la minciunile domnilor de la USl care susţin sus şi tare că preşedintele trebuie să fie neutru dar ei îl folosesc pe preşedinte în materialele de campanie. Prima afirmaţie din mesajele pe care trebuie să le transmită candidaţii: ‘Europa îi cere lui Traian Băsescu să respecte rezultatele alegerilor’. Asta e o mare minciună, nu mi-a spus nimeni aşa ceva”, a adăugat preşedintele.

Cele mai citite

O jurnalistă iraniană a fost arestată la Teheran într-un nou caz de intimidare a presei

O jurnalistă iraniană a fost arestată luni la Teheran după ce a mers la un spital din capitală pentru ancheta asupra stării unei tinere...

Rusia – Ucraina, ziua 587: Zelenski, mesaj către miniștrii de Externe din UE

Victoria Ucrainei în faţa Rusiei ''depinde'' de cooperarea între Kiev şi Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în faţa miniştrilor de externe ai...

Încă o ZI LIBERĂ pentru ELEVI. De ce NU se fac cursuri joi, 5 octombrie

Articolul 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2023-2024 prevede că “În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies