5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportDan Radu Ruşanu: Evaziunea fiscală a ajuns la 34% din PIB

Dan Radu Ruşanu: Evaziunea fiscală a ajuns la 34% din PIB

Evaziunea fiscală în România a ajuns la o cotă ‘alarmantă’ de 34% din PIB, a declarat, joi, la Deva, senatorul liberal Dan Radu Ruşanu, citând rapoarte ale organismelor financiare internaţionale.

În opinia sa, preluată de Agerpres, reducerea cu 10 procente a evaziunii fiscale ar face posibilă eliminarea măsurilor de micşorare a pensiilor şi salariilor anunţate de Guvern.

”Guvernul Boc ar fi trebuit să se uite mai atent la evaziunea fiscală care a fost semnalată de Uniunea Europeană şi de alte organisme financiare internaţionale. Evaziunea fiscală a ajuns în România la 34%, o cotă alarmantă. Dacă s-ar reduce actuala evaziune fiscală cu 10%, nu am mai avea nici deficit bugetar şi nu ar fi nevoie să scadă pensiile, salariile sau ajutorul de şomaj’” a spus senatorul.

Comparativ, liberalul a menţionat că evaziunea fiscală era de 18% în anul 2008.

Senatorul Ruşanu a mai arătat că datoria publică a României era de 21,3% din PIB în anul 2008, după care acest indicator a crescut la 30% din PIB în 2009, iar în aprilie 2010 a ajuns la 33% din PIB.

”Guvernul trebuie să plece pentru că a avut un an catastrofal în 2009, cel mai vitreg pentru România. Atunci s-a creat actuala catastrofă economică pentru România. Astăzi suportăm consecinţa lipsei de decizie şi a lipsei măsurilor economice care trebuiau luate în 2009 de către Guvernul Boc”, a adăugat senatorul Ruşanu.

Parlamentarul liberal a mai spus că numărul real al şomerilor din România depăşeşte 1,2 milioane de persoane, în calcul fiind luaţi şi aproximativ 400.000 de oameni care au ieşit din plata indemnizaţiei de şomaj.

Cele mai citite

Incendiu în Sectorul 5! Intervin mai multe autospeciale

Pompierii intervin în sectorul 5 al Capitalei, vineri, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un grup de patru locuințe de pe Intrarea Herești. Potrivit...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
00:00:48

VIDEO. Atac israelian asupra unei case din Rafah

Palestinienii din sudul Fâșiei Gaza s-au grăbit vineri (1 decembrie) să salveze copii și alte persoane rănite în urma unui atac israelian asupra unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă