15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDan Petrescu pleacă din Gruia: „Gata, nu mai pot!”

Dan Petrescu pleacă din Gruia: „Gata, nu mai pot!”

Șocul etapei cu numărul 9 a Ligii 1 s-a petrecut în Gruia, acolo unde campioana CFR Cluj a suferit prima înfrângere a sezonului în fața formației Gaz Metan Mediaș.

Lipsită de mai mulţi jucători de bază, dar şi de antrenorul Dan Petrescu, suspendat, CFR a început în forță și putea deschide scorul încă din primele minute. Pe rând, Manea, Ciobotariu și Gabriel Debeljuh au ratat șanse importante pentru gazde, iar ocaziile s-au răzbunat. Mediașul a deschis scorul în minutul 27, prin Deaconu, cel care a înscris cu un șut plasat din interiorul careului.

Imediat după startul reprizei secunde, campioana a avut șansa egalării, însă Debeljuh a reluat peste poartă centrarea lui Latovlevici. În minutul 60, Cardoso a șutat din afara careului, mingea l-a lovit în spate pe Burcă și a intrat în poartă.

În minutul 65, CFR a cerut penalty la un duel dintre Păun și Roberto Romeo, dar arbitrul a dat lovitură liberă de pe linia careului. Clujenii au marcat în minutul 68, atunci când Valentin Costache a trimis mingea în poartă după o centrare a lui Ciprian Deac, dar reușita a fost anulată pentru off-side. Campioana ultimelor trei ediții ale Ligii 1 a redus din diferență în prelungirile partidei, prin Ciobotariu, care a trimis în poartă mingea centrată de Deac.

La final, Dan Petrescu a fost un car de nervi și a afirmat că va demisiona după meciul cu AS Roma, din grupele Europa League. „Bursucul” este deranjat de greșelile de arbitraj și de problemele din interiorul clubului. „Nu mai vreau să stau la echipă, că sigur nu avem nicio şansă. După meciul cu Roma, vreau o pauză, vreau să plec. M-am săturat, gata, nu mai pot. Îmi iau la revedere de la toată lumea. Să vină altcineva să facă față la tot, nu numai la arbitraj, că nu numai asta e problema. Să vină altcineva și să mă lase pe mine să mă mai odihnesc. Nu vreau să dăm vina numai pe arbitru pentru că am ratat şi noi ca proştii. Dar asta cu arbitru ştiu sigur că nu avem nicio şansă anul acesta, aşa că nu are rost”, a răbufnit Petrescu, într-o intervenție telefonică pentru postul Digi Sport.

De asemenea, managerul sportiv al echipei CFR Cluj, Marius Bilaşco, a anunţat că patronul Neluţu Varga are de gând să ordone trupei din Gruia boicotul la următorul meci din Liga 1, cu FC Argeş, în semn de protest faţă de greşelile de arbitraj.

Pentru CFR Cluj urmează deplasarea de pe Olimpico, acolo unde ardelenii vor încerca să țină piept puternicei formații AS Roma. Partida se dispută joi, de la ora 19.55.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă