20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDalic: Unii jucători au evoluat într-un picior

Dalic: Unii jucători au evoluat într-un picior

“Sunt mândru de ceea ce jucătorii noştri au făcut azi, de forţa pe care au arătat-o, rezistenţa, energia…. Voiam să fac schimbări, dar nimeni nu voia să iasă, toţi îmi spuneau <pot să alerg în continuare>. Unii fotbalişti au evoluat cu mici accidentări, care i-ar fi împiedicat să evolueze în alte meciuri. Doi au jucat într-un picior, dar nu s-a văzut”, a declarat Dalic, potrivit agenţiei Belga.

Slecţionerul croat şi-a amintit de partida din semifinalele ediţiei din 1998 a Cupei Mondiale, când Franţa a învins Croaţia în semifinale, cu 2-1 (Suker ’46 / Thuram ’47 şi ’69), înainte de a deveni campioană mondială. El spune că nu se gândeşte la o revanşă în faţa francezilor în finala actualei ediţii.

“În 1998, eram suporter în Franţa la primele trei meciuri. Toată lumea îşi aminteşte de acest meci cu golurile lui Thuram. Vorbim despre el de 20 de ani. Îmi amintesc că am sărbătorit golul lui Suker. Imediat ce ne-am aşezat, Franţa a egalat. Nu căutăm să ne luăm revanşa. Ne vom pregăti doar pentru a disputa cel mai bun meci al nostru în acest turneu, în finală”, a precizat el.

Reprezentativa Croaţiei a învins, miercuri, la Moscova, cu scorul de 2-1, după prelungiri, selecţionata Angliei, şi s-a calificat pentru prima oară în istoria sa în finala Cupei Mondiale.

Pentru Croaţia au marcat Perisici ’68 şi Mandzukici ‘109, iar pentru Anglia a înscris Tripper ‘5.

În finală, naţionala Croaţiei va evolua contra Franţei, duminică, la Moscova. Anglia va evolua contra Belgiei, sâmbătă, în finala mică.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă