1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportCVT si Tokes, colegi de comisie in PE

CVT si Tokes, colegi de comisie in PE

Corneliu Vadim Tudor si Laszlo Tokes vor fi colegi in Comisia pentru cultura si educatie din Parlamentul European. Pe de alta parte, Becali se va ocupa de comertul international, iar Elena Basescu de ocuparea fortei de munca.
Romania are cei mai multi reprezentanti in Comisia pentru afaceri externe, care numara, de altfel, 76 de membri. In schimb, in comisiile pentru bugete, pentru afaceri constitutionale, pentru drepturile femeii si egalitatea de gen si in Comisia pentru pescuit nu se regaseste nici un eurodeputat roman. Monica Macovei (PDL) va fi membra a Comisiei pentru control bugetar si a celei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne, Cristian Preda (PDL) si Adrian Severin (PSD) vor activa in Comisia pentru afaceri externe, iar Adina Valean (PNL) in Comisia pentru industrie, cercetare si energie. Alaturi de Macovei, din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne mai fac parte Renate Weber (PNL) si Sogor Csaba (UDMR).

Componenta comisiilor, care a fost votata ieri, reflecta componenta politica a Parlamentului European si este valabila pentru urmatorii doi ani si jumatate.
Romania va avea sapte vicepresedinti de comisii si subcomisii: Ioan Mircea Pascu (PSD) la Comisia pentru afaceri externe, Norica Nicolai (PNL) la Subcomisia pentru securitate si aparare, Corina Cretu (PSD) la Comisia pentru dezvoltare, Theodor Stolojan (PDL) la Comisia pentru afaceri economice si monetare, Adriana Ticau (PSD) la Comisia pentru transport si turism, Rares Niculescu (PDL) la Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala si Sebastian Bodu (PDL) la Comisia pentru afaceri juridice.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă