LA LIGA. Lionel Messi a câștigat „războiul” împotriva președintelui

Cutremur la Barça: Bartomeu a demisionat

Președintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, și-a anunțat plecarea de la conducerea grupării catalane, cu cinci luni înaintea alegerilor programate.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

28.10.2020 - 20:28

Contestat de fani și aflat într-un război cu Lionel Messi, care în vară a fost la un pas să plece de pe „Camp Nou”, președintele Barçei, Josep Maria Bartomeu, a demisionat din funcție, împreună cu întreg Comitetul Director al clubului.

Omul care din anul 2014 se afla la cârma echipei catalane era sub moțiune de cenzură, după ce contestatarii săi au adunat 20.730 de semnături împotriva lui.

Se pare însă că Bartomeu a vrut să amâne cât mai mult referendumul pentru destituirea sa, invocând faptul că ar fi fost dificil de organizat, având în vedere pandemia de coronavirus.

„Noi cerusem un răgaz de 15 zile pentru a organiza acest vot de neîncredere în condiții bune, dar autoritățile s-au spălat pe mâini. Am convocat o ședință, iar cei care au depus moțiunea nu au vrut să schimbe data și au spus că ne vor da în judecată dacă facem asta. Atunci am decis să demisionez. Nu am vrut să risc sănătatea nimănui”, a afirmat Bartomeu.

Acesta a declarat că ar fi putut pleca încă din vară, dar a dorit să asigure viitorul clubului. „Puteam să plec după eliminarea din UEFA Champions League, dar trebuia să asigur viitorul clubului într-o criză fără precedent. Nu puteam lăsa echipa de izbeliște. Cine s-ar fi ocupat de numirea unui nou antrenor, cine ar fi discutat cu Messi despre contractul lui, cine ar fi negociat reducerea salariilor? Aveam obligația să las lucrurile în ordine”, a spus fostul șef de pe „Camp Nou”.

Această decizie vine la doar câteva zile după ce FC Barcelona a fost învinsă cu 1-3, pe teren propriu, de marea rivală Real Madrid, în „El Clasico”.

Joan Laporta, fostul mare preşedinte al Barcelonei din perioada 2003-2010, a reacţionat imediat după demisia lui Josep Maria Bartomeu. „Era timpul! În sfârșit, drumurile s-au deschis pentru a reclădi Barcelona!”, a scris Laporta pe contul personal de Twitter.

Până la alegeri, care conform statutului trebuie organizate în următoarele 90 de zile, destinele grupării blaugrana vor fi conduse de o comisie de gestiune tranzitorie, cu puteri limitate.

Plecarea lui Bartomeu ar putea echivala cu rămânerea lui Lionel Messi. Începând cu 1 ianuarie 2021, superstarul argentinian poate semna cu orice club din postura de jucător liber de contract. Curtat intens de Manchester City, care în vară a fost aproape de a-l transfera, Messi ar putea fi convins de noua conducere a Barcelonei să își încheie cariera la clubul spaniol.

Comentarii