20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCutremur în handbalul feminin din România

Cutremur în handbalul feminin din România

Decizia vine pe fondul uriașului scandal de dopaj în care este implicată formația de sub Tâmpa, acuzată că ar fi folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul antidoping.

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona și a decis să le anuleze brașovencelor toate rezultatele din campionat, ceea ce înseamnă descalificarea din Liga Națională.

După izbucnirea acestui scandal, Cristina Laslo, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Bianca Bazaliu au fost excluse din echipa naţională a României, fapt care a afectat omogenitatea tricolorelor la Campionatul Mondial din Japonia.

Corona Braşov fusese exclusă joi din competiţiile continentale de către Tribunalul Federaţiei Europene de Handbal. Liviu Dragomir, directorul echipei din Braşov, a declarat că nu s-a pus în niciun moment problema de a apela la proceduri care să crească performanţele sportive ale jucătoarelor. De asemenea, clubul a prezentat şi punctul de vedere al clinicii la care a apelat: „Terapia cu laser de joasă frecvenţă este o procedură minim-invazivă şi non-farmaceutică de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul ţesuturilor disfuncţionale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzaţia dureroasă, reduce inflamaţia şi accelera procesele de vindecare în cazul a numeroase afecţiuni acute şi cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii şi a condiţiilor degenerative este acela de a îmbunătăţi funcţia şi mobilitatea structurilor afectate”.

Corona Braşov era calificată în grupele Cupei EHF, după ce o eliminase pe CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, în turul al treilea. Forul european va lua o decizie în perioada următoare în legătură cu viitorul clubului şi cu locul din grupele Cupei EHF.

În campionat, Corona era una dintre candidatele la titlu, aflându-se pe locul secund, cu 26 puncte. Clubul brașovean poate face apel la decizia Federației Române de Handbal în termen de cinci zile.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă