Cupa Mondială de rugby, în pericol. Avertizare de taifun în Japonia

Organizatorii Cupei Mondiale de rugby au emis o avertizare meteorologică, luni, privind apropierea unui puternic taifun de coasta de sud-vest a Japoniei, care ar putea periclita disputarea a două meciuri programate la finalul săptămânii.

Share

Rl online 0 comentarii

07.10.2019 - 12:23

"Urmărim taifunul Hagibis, care se dezvoltă în acest moment în largul coastei din sud-vestul Japoniei. Ultimele date de la experţii Agenţiei japoneze de meteorologie indică faptul că taifunul ia direcţia nord-vest şi ar putea aduce rafale puternice de vânt şi ploi puternice în sudul Japoniei, pe 12 şi 13 octombrie", au transmis organizatorii într-un comunicat.

Meciurile Irlanda - Samoa, programat sâmbătă, 12 octombrie, la Fukuoka, şi Ţara Galilor - Uruguay, ce urmează să aibă loc duminică, 13 octombrie, la Kumamoto, se vor desfășura în sudul Japoniei, unde se estimează că va lovi taifunul.

Impactul taifunurilor asupra desfăşurării competiţiei este un subiect de nelinişte pentru World Rugby. Cu două săptămâni înainte de debutul Cupei Mondiale, taifunul Faxai a lovit Tokyo şi prefectura vecină din Chiba, provocând moartea mai multor persoane şi determinând grave perturbări în traficul aerian din Narita, unul din cele două mari aeroporturi din Tokyo.

Comentarii