Cupa Mondială de rugby: Arbitrul Jaco Peyper își cere scuze pentru derapaj

Arbitrul sud-african Jaco Peyper şi-a cerut scuze pentru că a mimat lovitura de cot a jucătorului francez Sebastien Vahaamahina în meciul cu Ţara Galilor, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Share

Rl online 0 comentarii

22.10.2019 - 11:47

Anunțul a fost făcut marţi de World Rugby, instanţa conducătoare a sportului cu balonul oval, care a decis să nu-l reţină pentru semifinale. "Jaco Peyper recunoaşte că fotografia cu el alături de suporteri galezi, care a circulat pe reţelele de socializare după meciul din sferturile de finală dintre Ţara Galilor şi Franţa, a fost deplasată şi şi-a cerut scuze", a precizat World Rugby, care "confirmă faptul că s-a decis eliminarea lui Jaco Peyper de pe lista oficialilor selecţionaţi pentru meciurile din acest weekend".

Galezul Nigel Owens va arbitra prima semifinală, sâmbătă la Yokohama, dintre Noua Zeelandă şi Anglia, în timp ce francezul Jerome Garces va oficia în cea de-a doua semifinală, dintre Africa de Sud şi Ţara Galilor, programată duminică tot la Yokohama.

Peyper a fost fotografiat după sfertul de finală pierdut de Franţa (19-20), la Oita, în timp ce mima, zâmbind alături de suporteri galezi, lovitura de cot aplicată de Vahaamahina galezului Aaron Wainwright, gest pentru care a fost eliminat în minutul 49 al partidei.

World Rugby a anunţat, luni, deschiderea unei anchete, iar preşedintele Federaţiei franceze de rugby (FFR), Bernard Laporte, a cerut o "sancţiune dură".

Comentarii