16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCupa Mondială 2022: Danemarca va purta tricouri negre în semn de protest...

Cupa Mondială 2022: Danemarca va purta tricouri negre în semn de protest împotriva Qatarului

Danemarca va purta echipament negru la Cupa Mondială FIFA 2022 pentru a protesta împotriva situației drepturilor omului din Qatar, țara gazdă.

Producătorul danez Hummel a dezvăluit miercuri noile tricouri ale echipei, inclusiv un design negru pentru a treia opțiune, notează Euronews.com.

“Culoarea doliului”, a declarat Hummel într-o postare pe Instagram, “Culoarea perfectă pentru cea de-a treia opțiune a echipei Danemarca pentru Cupa Mondială din acest an”.

“Deși susținem echipa națională daneză până la capăt, acest lucru nu trebuie confundat cu susținerea unui turneu care a costat viața a mii de oameni. Dorim să facem o declarație cu privire la situația drepturilor omului din Qatar și la modul în care această țară tratează muncitorii migranți care au construit stadioanele Cupei Mondiale din această țară”, a precizat compania.

Anul trecut, federația daneză de fotbal se angajase să poarte îmbrăcăminte cu “mesaje critice” la viitorul turneu.

Conform regulilor FIFA, țările pot fi supuse unor măsuri disciplinare dacă prezintă declarații sau însemne politice pe uniformele echipelor.

Pentru a se conforma, cele trei modele ale Danemarcei – în culorile roșu, alb și negru – nu prezintă niciun cuvânt sau simbol ca o declarație explicită. În schimb, insigna echipei naționale, logo-ul Hummel și emblematică a chevronilor sunt estompate în aceeași culoare unică cu cea a tricoului.

“Nu ne dorim să fim vizibili în timpul unui turneu care a costat viața a mii de oameni. Susținem echipa națională daneză până la capăt, dar nu este același lucru cu susținerea Qatarului ca națiune gazdă. Credem că sportul ar trebui să aducă oamenii împreună. Iar când nu o face, vrem să facem o declarație”, a scris Hummel pe Instagram.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă