4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSportFotbalCupa Mondială 2022: Danemarca va purta tricouri negre în semn de protest...

Cupa Mondială 2022: Danemarca va purta tricouri negre în semn de protest împotriva Qatarului

Danemarca va purta echipament negru la Cupa Mondială FIFA 2022 pentru a protesta împotriva situației drepturilor omului din Qatar, țara gazdă.

Producătorul danez Hummel a dezvăluit miercuri noile tricouri ale echipei, inclusiv un design negru pentru a treia opțiune, notează Euronews.com.

„Culoarea doliului”, a declarat Hummel într-o postare pe Instagram, „Culoarea perfectă pentru cea de-a treia opțiune a echipei Danemarca pentru Cupa Mondială din acest an”.

„Deși susținem echipa națională daneză până la capăt, acest lucru nu trebuie confundat cu susținerea unui turneu care a costat viața a mii de oameni. Dorim să facem o declarație cu privire la situația drepturilor omului din Qatar și la modul în care această țară tratează muncitorii migranți care au construit stadioanele Cupei Mondiale din această țară”, a precizat compania.

Anul trecut, federația daneză de fotbal se angajase să poarte îmbrăcăminte cu „mesaje critice” la viitorul turneu.

Conform regulilor FIFA, țările pot fi supuse unor măsuri disciplinare dacă prezintă declarații sau însemne politice pe uniformele echipelor.

Pentru a se conforma, cele trei modele ale Danemarcei – în culorile roșu, alb și negru – nu prezintă niciun cuvânt sau simbol ca o declarație explicită. În schimb, insigna echipei naționale, logo-ul Hummel și emblematică a chevronilor sunt estompate în aceeași culoare unică cu cea a tricoului.

„Nu ne dorim să fim vizibili în timpul unui turneu care a costat viața a mii de oameni. Susținem echipa națională daneză până la capăt, dar nu este același lucru cu susținerea Qatarului ca națiune gazdă. Credem că sportul ar trebui să aducă oamenii împreună. Iar când nu o face, vrem să facem o declarație”, a scris Hummel pe Instagram.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un incendiu s-a produs pe platforma Kronospan din Sebeş

Un incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn, ca urmare...

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...

Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă...
Ultima oră
Pe aceeași temă