10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Cupa Davis: Cu Nadal în mare formă, Spania s-a calificat în „sferturi”

Puternic susţinut de public, Nadal s-a impus fără probleme, cu 6-4, 6-3 în faţa croatul Borna Gojo, după ce Roberto Bautista reuşise să aducă primul punct gazdelor, în duelul cu Nikola Mektic (6-1, 6-3). Nadal l-a înlocuit apoi, în ultimul moment, pe Feliciano Lopez în meciul de dublu, în care a făcut pereche cu Marcel Grannolers, cei doi învingându-i cu 6 -3, 6-4 pe croaţii Ivan Doig şi Mate Pavic.

Acesta este al doilea succes al Spaniei de la debutul competiţiei, după cel înregistrat în faţa Rusiei (2-1). Nadal şi colegii săi au ocupat primul loc în Grupa B, iar vineri vor înfrunta în sferturile de finală una dintre cele mai bune două echipe clasate pe locul secund în cele şase grupe.

Spania se alătură astfel Australiei, cealaltă calificată a zilei de miercuri, după victoria în faţa Belgiei. Serbia lui Novak Djokovic a învins la rândul ei Japonia, dar trebuie să mai aştepte până joi, când urmează să întâlnească Franţa, într-o confruntare decisivă pentru accederea în sferturi.

Marea Britanie, cu fraţii Andy şi Jamie Murray în prim plan, a dispus cu 2-1 de Olanda, batavii fiind eliminaţi din competiţie în urma acestui eşec, al doilea după cel suferit în faţa Kazahstanului.

Ultima oră
Pe aceeași temă