27.7 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Culise

Specula cu bratarile solidaritatii, denuntata de seful statului

Presedintele Basescu i-a mustruluit dur pe cei care speculeaza suferinta oamenilor afectati de inundatii vanzand la suprapret bratarile solidaritatii. „Ieri mi-am cumparat si eu acest elastic, aceasta bratara a solidaritatii. O sa fac o mica intepatura. Daca in unele locuri se cumpara asa cum a fost anuntat cu 50.000 lei in alte locuri, si nu o sa nominalizez unde, s-a considerat ca trebuie sa se faca si o mica afacere a companiei si se vinde cu 60.000 lei. Si probabil va deveni foarte scumpa. Pana la urma va deveni inaccesibila”, a spus seful statului transmitandu-le celor care vand bratarile sa revina la pretul oficial de 50.000 lei anuntat de initiatorul campaniei. „Chiar nu cred ca trebuie sa facem o afacere si din suferinta”, a avertizat Basescu.

Ciontu acuza Politia

Deputatul Corneliu Ciontu, liderul Partidului Popular (PP), cel care a parasit PRM in urma cu cateva luni, a acuzat ieri Politia ca desfasoara actiuni de „prigoana politica” impotriva inregistrarii formatiunii sale la Tribunal. Potrivit liderului PP, in urma unei sesizari penale depuse la Parchetul General de peremistul Gheorghe Funar, Politia s-a apucat sa verifice toate cele 40.000 de semnaturi stranse pentru infiintarea PP. Mai mult, Ciontu a declarat ca sustinatorii sai au fost convocati la sediile de politie „asemeni unor infractori” si in unele cazuri li s-a spus ca parasirea PRM este „o fapta grava si periculoasa”. In aceste conditii, liderul PP este pornit sa sesizeze Parlamentul European, Guvernul si Ministerul de Justitie cu privire la incalcarea libertatii de constiinta si de asociere de care se face vinovata Politia.

Un deputat in greva pentru vot electronic

Deputatul PNL Ioan Ghise a declarat ieri ca va incepe o greva japoneza daca presedintele Camerei Deputatilor nu va rezolva in termen de doua saptamani problema votului electronic in plen. Ghise a spus ca aparatele pentru votul electronic sunt instalate pe pupitrele deputatilor inca de la inceperea acestei sesiuni parlamentare, dar instalatia nu s-a pus in functiune. „Il somez public pe presedintele Camerei Deputatilor, domnul Adrian Nastase, sa-si asume raspunderea personala si sa anunte public care este termenul limita pana la care in Camera Deputatilor, pe care o conduce, se va vota electronic, iar votul nominal al deputatilor in plen si comisii va fi facut public cetatenilor”, a spus deputatul PNL. In opinia lui Ghise, cei care conduc Camera Deputatilor „in mod voit si premeditat rapesc cetatenilor dreptul de a sti cine, ce, cand si cum voteaza”. Ghise a spus ca va recurge la greva japoneza, purtand o banderola alba si va solicita, pentru demersul lui, sprijinul altor deputati. El a precizat ca, daca va fi cazul, va continua si cu alte forme de protest si actiuni parlamentare regulamentare.

Ultima oră
Pe aceeași temă