7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCSM București - victorie superbă asupra formației Gyor, campioana Europei

CSM București – victorie superbă asupra formației Gyor, campioana Europei

Partida de vineri a reprezentat primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM Bucureşti, câştigătoarea trofeului în 2016, după o finală cu Gyor, a făcut un meci de zile mari şi a reuşit să învingă echipa care domină handbalul feminin continental în ultimii ani.

Echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin, selecţionerul naţionalei României, a început mai bine la Bucureşti şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar CSMB a revenit şi a preluat conducerea cu 5-3, iar apoi a avut 6-4. Gyor a marcat de trei ori la rând şi a trecut din nou la conducere. Oaspetele au mai avut avantaj, 8-7, 8-8 şi 11-10, dar finalul reprizei a aparţinut ”tigroaicelor”, care au intrat cu un avans de trei goluri la pauză, 13-11.

CSM Bucureşti a făcut o repriză secundă superbă, având trei goluri în plus pe tabelă în majoritatea timpului, pentru ca în final să se impună la o diferenţă clară de şase goluri, 28-22.

Norvegianca Amanda Kurtovic a fost cea mai bună jucătoare a CSM-ului, cu 8 goluri. Pentru formaţia antrenată de daneza Helle Thomsen au mai marcat Cristina Neagu 7 goluri, Majda Mehemedovic 4, Isabelle Gullden 2, Oana Manea 2, Nathalie Hagman 2, Gnonsiane Niombla 2, Marit Malm Frafjord 1.

Pentru Gyor au înscris Nora Mork 8 goluri, Zsuzsanna Tomori 7, Cornelia Nycke Groot 3, Jana Knedlikova 1, Anne Mette Hansen 1, Yvette Broch 1, Bernadett Bodi 1.

Au arbitrat portughezii Ivan Cacador şi Eurico Nicolau. Delegat EHF a fost norvegianul Per Morten Sodal.

Celelalte meciuri ale grupei sunt programate duminică, NFH – Nykoebing Falster Handbold – Rostov şi RK Krim Mercator Ljubljana – FC Midtjylland.

În clasament, CSM Bucureşti este lider, cu 8 puncte, urmată de Gyor, 6 puncte, Rostov, 4 puncte, NFH – Nykoebing Falster Handbold, 4 puncte, RK Krim Mercator, 2 puncte, FC Midtjylland, 2 puncte.

CSM Bucureşti va juca următorul meci în deplasare cu formaţia daneză FC Midtjylland, pe 4 februarie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă