16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportLiga Campionilor: CSM Bucureşti a pierdut semifinala cu Gyor. Finala mică, cu...

Liga Campionilor: CSM Bucureşti a pierdut semifinala cu Gyor. Finala mică, cu Rostov Don

CSM Bucureşti a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a fost învinsă de echipa maghiară Gyori ETO KC cu scorul de 26-20 (12-10), sâmbătă, în prima semifinală desfăşurată la turneul Final Four al competiţiei, găzduit de arena Papp Laszlodin Budapesta. Campioana României va juca mâine, de la 16.15, finala mică, împotriva celor de la Rostov Don.

Campioana en titre a câştigat meritat, la capătul unui meci pe care l-a dominat la toate capitolele, şi a făcut un nou pas către al patrulea său trofeu, după cele din 2013, 2014 şi 2017.

Campioana României a plătit preţul celor două perioade ”moarte”, în care nu a reuşit să marcheze, zece minute în prima repriză şi zece în a doua.

CSM Bucureşti a început foarte slab meciul, având trei bare în primele cinci minute, iar Gyor a condus cu 3-0 (min. 7), unguroaicele ratând şi o aruncare de la 7 metri. Primul gol al ”tigroaicelor” a venit abia în min. 11, când Neagu a marcat din a patra sa aruncare.

CSMB a intrat uşor-uşor în meci, dar a avut probleme la atacul poziţional şi pe repliere, astfel că Gyor a continuat să conducă la două-trei goluri. Campioana României a reuşit să se apropie la un singur gol în min. 25, 8-9, dar formaţia ungară a intrat la pauză cu un avans de două goluri, 12-10.

Gyor a condus după pauză la trei goluri în câteva rânduri, 15-12, 16-13, dar CSM s-a apărat mai agresiv, s-a apropiat pe tabelă şi a reuşit să egaleze pentru prima oară în min. 42, când Kurtovic a marcat pentru 16-16. Imediat, echipa noastră a ratat şansa de a trece în avantaj, iar Gyor a marcat de două ori la rând: 18-16 (45). Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, iar Gorbicz a dus avantajul echipei maghiare la trei goluri (19-16). CSM a ratat de două ori şi cu şapte jucătoare de atac (Johansson a scos portarul şi a jucat cu doi pivoţi), ajungând la 10 minute fără gol marcat. Gyor s-a apărat excelent în continuare şi s-a desprins decisiv la cinci goluri, 22-17 (55). Ultimele cinci minute nu au mai contat practic, ambele echipe fiind conştiente de deznodământ, victorie pentru Gyor, 26-20.

CSM Bucureşti participă la al treilea său turneu Final4, la primul câştigând trofeul, în 2016. Anul trecut a jucat finala mică, la fel cum se va întâmpla şi anul acesta, cu învinsa din a doua semifinală, care le opune pe Rostov pe Don şi Vardar Skopje (19,00). Meciul pentru locul al treilea va avea loc duminică, de la ora 16,15.

 

CSM București este condusă la pauză cu scorul de 12-10.

Printre aceste jucătoare se numără şi Iulia Curea, extrema stângă cu 10 ani de meciuri în spate la cel mai înalt nivel, multe şi împotriva campioanei Ungariei, scrie prosport.ro.

Dacă am ajuns în Final Four printre titani înseamnă că suntem între cele mai bune echipe din lume şi trebuie să ne mândrim cu asta”, a spus Iulia Curea, extremă stânga CSM Bucureşti

”Nu mă gândesc decât la victorie cu Gyor, altceva nu trebuie să-mi treacă prin cap”, a completat ea. 

Nora Mork a fost trecută pe foaia de joc, deşi se află în recuperare după o accidentare gravă.

“Noi vrem să le punem pe toate la punct, să vedem unde sunt punctele lor forte, unde greşesc mai mult, să ne facm un plan foarte bun pentr că ne dorim să ajungem în finală”, a spus Oana Manea, completată de Gnonsiane Niombla: “Avem nevoie să fim la sută la sută din capacitatea noastră. Avem nevoie, nu de noroc, dar de forţă colectivă”.

Gyor are trei Ligi ale Campionilor în palmares, în 2013, 2014 şi anul trecut.

CSM București a câștigat trofeul în 2016, iar anul trecut a ocupat locul al treilea.

Rostov-Don – HC Vardar este cea de-a doua semifinală.

 

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă