19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCriza din Chile blochează campionatul de fotbal. Jucătorii refuză să joace

Criza din Chile blochează campionatul de fotbal. Jucătorii refuză să joace

După mai bine de o lună de la suspendarea campionatului, ca urmare a manifestaţiilor care s-au soldat cu 23 de morţi şi peste 2.000 de răniţi în Chile, federaţia şi cluburile au hotărât să reia competiţia la sfârşitul săptămânii trecute, înainte de a reveni asupra deciziei, din cauza problemelor de securitate.

“Consiliul preşedinţilor a decis prin vot, conform cvorumului stabilit prin statut, să reia derularea ligilor profesioniste de fotbal”, a explicat ANFP pe contul său de Twitter.

La rândul lor, jucătorii şi-au exprimat refuzul de a relua competiţia, estimând că “nu sunt întrunite condiţiile de securitate”, a afirmat preşedintele Sindicatului fotbaliştilor profesionişti din Chile (SIFUP), Gamadiel Garcia.

Campionatul chilian a fost suspendat din nou vineri, la doar câteva ore după ce fusese reluat, din cauza lipsei “efectivelor poliţieneşti necesare pentru garantarea menţinerii ordinii şi a securităţi publice în jurul stadioanelor”, a explicat federaţia după consultări cu Ministerul de Interne.

Vineri seara, la primul meci al etapei din prima ligă chiliană, suporterii lui Colo Colo, unul dintre principalele cluburi ale ţării, care s-au opus acestei decizii, au invadat terenul stadionului din La Florida, în sudul capitalei Santiago, unde s-a desfăşurat meciul dintre echipele Union La Calera şi Deportes Iquique.

Meciul a fost întrerupt în minutul 67, iar jucătorii au părăsit rapid terenul. Poliţia a făcut uz de forţă pentru a-i evacua pe ultraşii lui Colo Colo, pe care i-au dispersat apoi cu gaze lacrimogene, pe străzile din jurul arenei.

Jucătorii selecţionatei naţionale chiliene, printre care Arturo Vidal (FC Barcelona) sau Alexis Sanchez (Inter Milano), au decis să susţină mişcarea socială, refuzând să dispute un meci amical prevăzut la Lima, împotriva reprezentativei Peru, pe 19 noiembrie.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă