30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportCristiano Bergodi: „Am venit să luăm titlul”

Cristiano Bergodi: „Am venit să luăm titlul”

Deși cărțile păreau făcute pentru ca Edi Iordănescu să o preia pe Universitatea Craiova, la timona formației din Bănie a ajuns Cristiano Bergodi, cel care în ianuarie o lăsa pe FC Voluntari pe ultimul loc al Ligii 1.

Fost jucător de legendă al clubului Lazio Roma, italianul este un antrenor obișnuit cu campionatul României, de-a lungul timpului pregătindu-le pe FC Naţional, CFR Cluj, Rapid, Politehnica Iaşi, Steaua şi ASA Târgu Mureş.

Tehnicianul în vârstă de 55 de ani a semnat cu Universitatea un contract valabil până în vara viitoare și, cu toate că nu i s-a impus de către conducere, visează să cucerească titlul cu echipa alb-albastră. Într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a clubului, Bergodi a afirmat că formaţia sa are şanse să câştige titlul de campioană, chiar dacă se află la 4 puncte în spatele liderului CFR Cluj. „Cred că e posibil să câștigăm titlul, am venit să luăm titlul. Suntem la numai 4 puncte de CFR Cluj şi e normal să ne gândim la asta. E şi o situaţie în care apar surprize, nu ştim cum s-au pregătit echipele în această perioadă de pandemie. E un mic campionat de 8 meciuri şi vom încerca să ne apropiem de CFR”, a declarat italianul.

Antrenorul care are în palmares o Supercupă a României cucerită cu Rapid a gândit mai departe și și-a dezvăluit ambițiile europene. „Am aşteptări mari de la jucători. Eu vreau să le dau din experienţa mea, consider că am un lot foarte bun şi vreau să le transmit ideile mele. E foarte important să ajungem și în grupele Europa League sezonul viitor”, adăugat tehnicianul.

Bergodi urmează să ajungă la Craiova la începutul acestei săptămâni și va intra în carantină pentru 14 zile. Alături de el va fi şi antrenorul secund pe care l-a avut la Voluntari.

În acest moment, Universitatea Craiova ocupa locul trei în clasamentul din play-off, la egalitate cu FCSB și la patru puncte distanță de liderul CFR Cluj.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă