29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportCristian Preda: Lansarea candidaţilor USL, în prima zi a Congresului PPE. Mulţumesc,...

Cristian Preda: Lansarea candidaţilor USL, în prima zi a Congresului PPE. Mulţumesc, Victor Ponta!

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îi mulţumeşte, ironic, premierului Victor Ponta, care a decis ca lansarea candidaţilor USL să aibă loc în prima zi a congresului PPE, menţionând că, în timp ce liderii USL vor aplauda alături de Dan Voiculescu, cei din PDL vor fi cu Barroso şi cu alţi lideri UE, potrivit Mediafax.

„După ce a pierdut organizarea congresului socialist la Bucureşti, Victor Ponta a decis să programeze lansarea candidaţilor USL pentru legislative în prima zi a congresului PPE, ţinut în România pe 17 şi 18 octombrie”, scrie prim-vicepreşedintele PDL pe blog, într-o postare intitulată „Mulţumesc, Victor Ponta!”.

El adaugă că „publicul îşi va aduce aminte că socialiştii au fugit de România, în vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin să sprijine Partidul Democrat Liberal”.

„Data de 17 pică în mijlocul săptămânii, tocmai bine pentru prezentarea generală a aspiranţilor la un fotoliu parlamentar… Trebuie, de fapt, să-i fim recunoscători premierului pentru alegerea respectivului moment. În acest fel, publicul îşi va aduce aminte că socialiştii au fugit de România, în vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin să sprijine Partidul Democrat Liberal şi aliaţii săi.
Cât V. Ponta şi C. Antonescu vor aplauda pe scenă, alături de D. Voiculescu şi M. Geoană, pedeliştii vor fi cu Barroso & comp. De o parte – useliştii, de cealaltă – liderii care conduc Uniunea, şi la nivelul Comisiei, şi în multe state-membre”, scrie Preda.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după şedinţa conducerii USL, că Uniunea îşi va lansa toţi cei 450 de candidaţi la alegerile parlamentare pe 17 octombrie, în Bucureşti.

„Pe data de 17 octombrie vom avea lansarea. Lista se lucrează acum. Numărul era stabilit de la Murighiol, iar cum se lucrează pe candidaturi. Sper să se finalizeze discuţiile pe candidaturi în seara asta, dacă nu, mai continuăm mâine”, a spus Ponta.

Lansarea candidaturilor USL va coincide cu congresul PPE organizat la Bucureşti în perioada 17-18 octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă