9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Cristian Preda despre anticipate: Ponta are nevoie de promisiunea preşedintelui Basescu că va pronunţa dizolvarea Parlamentului

Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe blogul sau despre propunerea USL de a organiza alegeri parlamentare in octombrie. Preda crede că nu e nevoie de un acord cu PDL pentru scurtarea mandatului Parlamentului, aşa cum a declarat premierul Victor Ponta, ci de acordul preşedintelui Traian Băsescu.

„Victor Ponta a evocat posibilitatea unui „acord politic cu PDL” care să conducă la alegeri pentru Parlament în octombrie în loc de noiembrie.
Constituţional vorbind, există o singură variantă pentru alegeri înainte de termen.
E vorba despre demisia actualului premier şi de respingerea a două propuneri de prim-ministru făcute de preşedinte. Orice alt scenariu e exclus de textul actului fundamental.
Dacă majoritatea care îl susţine pe Victor Ponta acum vrea să-l vadă demisionând şi apoi să trântească la vot doi premieri propuşi de Traian Băsescu, o poate face „, scrie Preda pe blog.

„Victor Ponta nu are, altfel spus, nevoie de o discuţie cu PDL, aşa cum a lăsat să se înţeleagă joi seară, ci de promisiunea preşedintelui că va pronunţa dizolvarea după ce majoritatea actuală îşi regizează propria plecare.

E un scenariu care degajă la prima vedere instabilitate. Dar s-ar putea să fie doar o reacţie la presiunea PNL, care ştie că nu poate să-l suspende pe Traian Băsescu în această clipă şi vrea măcar un număr mare de aleşi şi un nou guvern pentru baronii săi cât mai repede”, a mai precizat Preda.

Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă