7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportCristian Preda despre anticipate: Ponta are nevoie de promisiunea preşedintelui Basescu că...

Cristian Preda despre anticipate: Ponta are nevoie de promisiunea preşedintelui Basescu că va pronunţa dizolvarea Parlamentului

Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe blogul sau despre propunerea USL de a organiza alegeri parlamentare in octombrie. Preda crede că nu e nevoie de un acord cu PDL pentru scurtarea mandatului Parlamentului, aşa cum a declarat premierul Victor Ponta, ci de acordul preşedintelui Traian Băsescu.

“Victor Ponta a evocat posibilitatea unui “acord politic cu PDL” care să conducă la alegeri pentru Parlament în octombrie în loc de noiembrie.
Constituţional vorbind, există o singură variantă pentru alegeri înainte de termen.
E vorba despre demisia actualului premier şi de respingerea a două propuneri de prim-ministru făcute de preşedinte. Orice alt scenariu e exclus de textul actului fundamental.
Dacă majoritatea care îl susţine pe Victor Ponta acum vrea să-l vadă demisionând şi apoi să trântească la vot doi premieri propuşi de Traian Băsescu, o poate face “, scrie Preda pe blog.

“Victor Ponta nu are, altfel spus, nevoie de o discuţie cu PDL, aşa cum a lăsat să se înţeleagă joi seară, ci de promisiunea preşedintelui că va pronunţa dizolvarea după ce majoritatea actuală îşi regizează propria plecare.

E un scenariu care degajă la prima vedere instabilitate. Dar s-ar putea să fie doar o reacţie la presiunea PNL, care ştie că nu poate să-l suspende pe Traian Băsescu în această clipă şi vrea măcar un număr mare de aleşi şi un nou guvern pentru baronii săi cât mai repede”, a mai precizat Preda.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă