0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportCristian Preda: De 2 săptămâni Guvernul nu face nimic

Cristian Preda: De 2 săptămâni Guvernul nu face nimic

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a criticat, miercuri, la RFI România, modul în care Executivul a reacţionat după anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind măsurile de reformă, acuzând Guvernul că nu face nimic de două săptămâni şi că întârzie să ia decizii.

 

“Atunci când e vorba de o criză, trebuie să acţionezi prompt, nu poţi să amâni, nu poţi să laşi să treacă zilele fără rost, fără să se întâmple nimic şi aşa mai departe. Din perspectiva răspunsului prompt, preşedintele a expus acum câteva zile, sunt două săptămâni, dacă nu mă înşel, a spus clar care sunt variantele în faţa cărora ne aflăm, în faţa cărora se află Guvernul, care trebuie să decidă şi, din păcate, de două săptămâni încoace, Guvernul nu face nimic”, a spus europarlamentarul PDL, citat de Mediafax.

În opinia sa, promptitudinea trebuie să domine acţiunea executivă în momente sensibile, în momente de criză.

“E cu atât mai regretabil că se pierde timpul, cu cât unele dintre problemele evocate sunt cunoscute de mult”, a mai arătat Cristian Preda, menţionând că România nu are un deficit de săptămâna trecută, ci are un deficit pe care îl cunoştea în anii trecuţi orice Executiv, astfel că soluţiile de diminuare a deficitului, ca şi soluţiile de creştere ar fi trebuit evocate foarte clar pe scena publică înainte ca preşedintele să intervină.

“Cred că era bine să fie cunoscute din vreme şi să avem pe masă diversele soluţii, diversele căi de acţiune, pe care le are în vedere Guvernul, pe care le au în vedere partidele de Opoziţie. Suntem într-o situaţie puţin răsturnată, în care evocarea problemelor a fost făcută sub semnul urgenţei, Guvernul întârzie să ia în seamă această urgenţă şi să asume nişte lucruri clare şi pe de altă parte opoziţia fie cere lucruri năstruşnice, alegeri anticipate, amnistie fiscală, fie, înţeleg, nu e în stare să se separe de violenţe de stradă”, a afirmat Preda.

Pe de altă parte, europarlamentarul PDL a spus că liderul PSD Victor Ponta “nu cunoaşte diferenţa între dreptul la protest şi violenţă” şi a pledat pentru un dialog între putere şi opoziţie.

“Suntem într-o situaţie în care e nevoie de un dialog cu opoziţia, şi nu de o confruntare adolescentină «tu eşti de vină, celălalt e de vină» şi aşa mai departe. Dincolo de semnalul pe care l-a dat preşedintele acum două săptămâni, Guvernul trebuia să acţioneze, nu poţi să amâni, nu are sens, adică, decredibilizezi urgenţa, nu mai poţi susţine că este o situaţie urgentă, dacă nu acţionezi foarte rapid”, a explicat el.

Întrebat dacă în această perioadă comunicarea PDL şi a Guvernului a fost una corectă, Cristian Preda a răspuns: “Mă tem că în foarte multe cazur e vorba mai degrabă despre tăcere şi în alte cazuri este vorba de o comunicare care nu face decât să decredibilizeze măsurile”.

Potrivit europarlamentarului PDL, în loc să vedem explicaţii, avem o înfruntare iraţională şi asta sucită de fapt şi tentaţia de a folosi violenţa.

“Asta justifică şi discursurile inacceptabile, adică un tânăr lider de partid care se identifică astăzi cu Che Guevara îi acuză pe colegii mei că ar fi fascişti. Acesta este un discurs de o superficialitate cutremurătoare. Nu văd un asemenea tipar comportamental în politica europeană”, a precizat Preda.

 

Cele mai citite

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă