3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSportCristian Diaconescu: UNPR va susţine Guvernul şi va fi un temeinic partener

Cristian Diaconescu: UNPR va susţine Guvernul şi va fi un temeinic partener

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) va susţine Guvernul Ungureanu şi va fi un temeinic partener, a declarat, joi, de la tribuna Parlamentului, preşedintele UNPR Cristian Diaconescu, informează Agerpres.

El a subliniat că taxarea marilor averi rămâne o prioritate a progresiştilor şi a criticat respingerea acestui proiect de lege de către senatori.

”UNPR va susţine acest Guvern şi va fi un temeinic partener. Nu avem de dat socoteală în faţa niciunui politician din România pentru că niciunul nu se poate constitui în reper moral. Avem de dat socoteală în faţa românilor. (…) Din gâlceava parlamentarilor oamenii au avut de pierdut în ultimii ani. Politicienii au obligaţia de a găsi punţi de comunicare. (…) Mă tem că sindromul lupului în blană de oaie va funcţiona în continuare. UNPR a promovat şi va susţine legea pentru taxarea marilor averi. Absolut toţi parlamentarii cunosc conţinutul legii. Mă bucur că există un semnal din partea unui alt partid care şi-ar dori un astfel de act normativ, deşi a votat împotriva acestei legi în Senat. (…) De aceea, iau cu rezervă anumite declaraţii de afecţiune după părerea mea superficiale şi care vor fi încălcate”, a adăugat liderul progresist, Cristian Diaconescu.

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a propus adoptarea în Parlament a unei “decizii unanime” privind aderarea la Schengen cu referire la susţinerea reformei justiţiei şi combaterea corupţiei, pentru a răspunde astfel unei propuneri a Legislativului olandez.

“Este un demers complicat (aderarea la Schengen – n.r.), care până la acest moment a fost dus numai de Executiv. Împreună putem face dovada faptului că inclusiv Parlamentul înţelege acest comandament. Hai să adoptăm o decizie unanimă în Parlament privind probabil cea mai sensibilă temă aflată în dezbatere – continuarea reformei în justiţie, modernizarea ţării, combaterea corupţiei cu orice fel de mijloace instituţionale şi legislative”, a spus Diaconescu.

El a adăugat că această declaraţie nu este o propunere a sa personală, ci este “venită din Parlamentul olandez”.

“Hai să dăm acest semnal şi vă promitem, împreună cu ministrul Orban, cu ministrul Predoiu, că vom promova o astfel de decizie, care va conta în discuţiile cu partenerii noştri. Va fi un semnal că, indiferent de cine vine la putere sau care ar fi rezultatul alegerilor, o anumită consecvenţă a statului român în această zonă extrem de sensibilă este marcată şi rămâne ca un argument faţă de instituţia legiutoare”, a mai spus el.

Cele mai citite

La „Ambulanță”, timpul nu ne este prieten

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, vorbește la podcastul Dialogurile Puterii despre realitățile de la „Ambulanță”, acolo unde timpul este cel mai mare...

Globurile de Aur 2024. „Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune

„Barbie” şi „Succession” au primit câte nouă nominalizări fiecare la categoriile film şi televiziune, pentru gala Globurilor de Aur din 2024 care va fi...

Dimineţi cu zâmbetul pe buze? Iată cum

Dimineţile pot deveni momentul preferat al zilei tale, în special dacă descoperi activităţile potrivite care să le facă mai frumoase. Îţi poţi începe dimineaţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă