11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCristi Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională

Cristi Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională

“Cristi Săpunaru se retrage de la naţională. Mulţumim pentru tot, căpitane! La 35 de ani şi 5 luni, Cristian Săpunaru a decis să îşi încheie cariera la echipa naţională. A îmbrăcat tricoul României în 36 de meciuri şi a purtat de 11 ori banderola de căpitan a primei reprezentative, într-o carieră sub tricolor începută acum mai bine de un deceniu, în 2008. Federaţia Română de Fotbal şi echipa naţională îţi mulţumesc pentru dăruirea, spiritul de lider şi exemplul pe care l-ai oferit tuturor jucătorilor, Cristian Săpunaru!”, se arată pe site-ul FRF.

În scrisoarea de retragere transmisă FRF şi făcută publică pe acelaşi site, Cristian Săpunaru, acum sub contract cu gruparea turcă Denizlispor, a mulţumit tuturor celor care l-au ajutat şi i-au fost alături, precizând că îşi doreşte ca prima reprezentativă să se califice la EURO 2020.

“Încep prin a spune mulţumesc! A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta ţara şi, în ultima perioadă, să port pe braţ banderola de căpitan al echipei naţionale, purtată de mari fotbalişti ai României şi de oameni care acum sunt un model de urmat în viaţă! Mulţumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea naţionalei şi la conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Celor care au avut încredere în mine, celor care m-au criticat, pentru că m-au făcut mai ambiţios şi mai bun. Tuturor celor care au fost alături de echipa naţională şi nu au încetat să ne încurajeze, indiferent de echipele pe care le susţineau. Tuturor colegilor cu care am împărţit vestiarul şi cu care am reuşit să participăm la două Campionate Europene”, a scris Săpunaru.

“Am avut o carieră la care mulţi visează şi sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la echipa naţională a României şi să las locul celor tineri şi dornici de performanţă. Vă mulţumesc şi sper din tot sufletul ca echipa naţională să se califice la Campionatul European din 2020. Hai România!”, a adăugat el.

Născut la 5 aprilie 1985, la Bucureşti, Cristian Ionuţ Săpunaru a evoluat de-a lungul carierei sale de până acum la formaţiile Progresul Bucureşti, FC Rapid, FC Porto, Real Zaragoza, Elche, Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu, Kayserispor şi acum la Denizlispor.

El a debutat la prima reprezentativă a României în mandatul selecţionerului Victor Piţurcă, la 31 mai 2008, în partida amicală pe care echipa naţională a câştigat-o cu scorul de 4-0 cu Muntenegru.

A făcut parte din lotul României la EURO 2008, dar nu a apucat să joace, fiind doar rezervă în partidele cu Franţa, Italia şi Olanda. În schimb, a jucat în tricoul naţionalei în toate cele trei partide de la EURO 2016, cu Franţa, Elveţia şi Albania. Săpunaru a evoluat ultima oară într-un meci oficial pentru România la 10 iunie 2019, în partida cu Malta (scor 4-0), din preliminariile EURO 2020.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă