27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportCrin Antonescu: Cel mai tare ma tem in campanie de Traian Basescu

Crin Antonescu: Cel mai tare ma tem in campanie de Traian Basescu

Liberalul Crin Antonescu se considera cel mai viu dintre candidatii pentru functia de presedinte si isi propune sa faca o campanie in care sa comunice mai bine cu oamenii.

Crin Antonescu a explicat, duminica seara, la emisiunea "Romania politica" de la Realitatea TV,  de ce a spus ca exista o sansa de a se impaca cu Traian Basescu si care sunt sansele de a fi votat de simpatizanti ai PSD.

 

"Desi simpatizantii PSD sunt oameni de stanga, iar eu sunt un om de dreapta, este foarte posibil ca oamenii, indiferent de simpatia lor politica, sa doreasca un presedinte cinstit, consecvent care se tine de cuvant, cu atat mai mult cu cat optiunea doctrinara a presedintelui in timpul mandatului conteaza mai putin din cauza constrangerilor constitutionale", a spus Antonescu care a explicat ca nu vrea sa fie un presedinte jucator, ci un presedinte puternic caruia "ii ajunge actuala Constitutie".

Contracandidatul cel mai de temut pentru Antonescu este Traian Basescu, "pentru ca este in exercitiul functiunii si pentru ca are un pachet mai mare de sustinatori fata de ceilalti". Totusi, Antonescu marturiseste ca nu are certitudinea ca Traian Basescu va candida: "Eu cred ca Traian Basescu va participa la aceasta cursa si probabil va intra si in turul doi, dar nu pot garanta acest lucru", a spus Antonescu care vrea sa reduca diferenta dintre el si principalul contracandidat printr-un alt fel de  campanie care insemna "comunicare autentica".

Pe de alta parte,candidatul PNL vrea sa se "bata" cu Traian Basescu intr-o intalnire cu acesta  "la bilantul unui mandat prezidential pe care domnia sa l-a avut si in preajma unui alt mandat in proiectele noastre". "Nu mizez pe o alegere populista, ci pe una umana. Cred ca sunt omul cel mai viu dintre contracandidatii mei in sensul in care am lasat viata politica sa ma confiste in cea mai mica masura dintre toti", a afirmat candidatul liberal.

Inca din prima zi a mandatului, Crin Antonescu ar mobiliza elitele, adica oamenii competenti, potriviti, care sa se afle in zonele  de decizie ale institutiilor romanesti. Din punctul sau de vedere Romania are doua mari probleme: criza economica si functionarea institutiilor. "Toate aceste lucruri tin de vointa celui care va fi presedinte ca in limitele atributiilor sale  constitutionale daca omul are forta si libertate in raport cu grupuri economice si daca omul are capacitatea de a conlucra si cu alti oamnei in afara de familia sa", a spus Antonescu care s-a intrebat de ce presedintele nu se intalneste cu oameni de afaceri si economisti cu care ar putea vorbi despre criza. O alta prioritate in opinia lui Antonescu este cautarea unei noi formule guvernamentale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă