19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCraiova, la trei meciuri de fericire

Craiova, la trei meciuri de fericire

Oltenia este în extaz după ce „leii” din Bănie au mai făcut un pas important spre îndeplinirea visului alb-albastru: câștigarea campionatului. Elevii lui Cristiano Bergodi au scăpat de complexul FCSB, formație în fața căreia pierdusera toate cele trei înfruntări din acest sezon. Victoria a fost obținută în stil italian, la capătul unui joc arid la capitolul ocazii. Ambele goluri ale „juveților” au fost înscrise din lovitură de pedeapsă, de Alexandru Cicâldău, în minutul 24, respectiv Dan Nistor, în minutul 55. Golul oaspeților a venit în minutul 37 și a fost marcat de Iulian Cristea, în urma unei faze fixe.

Cu toate că echipa sa este foarte aproape de câștigarea campionatului, Cristiano Bergodi, antrenorul care a reușit cinci victorii din tot atâtea meciuri pe banca „juveților”, nu s-a avântat în declarații euforice, preferând să aibă un discurs echilibrat. „Era important să câștigam pentru lupta la titlu. Se poate câștiga și cu suferință, am demonstrat în această seară. S-a văzut la sfârșitul meciului că suntem un grup unit. Nu vorbim de titlu încă. Mai avem două partide, plus confruntarea directă contra Clujului. Nu ne va fi ușor, dar noi, încet, încet, căpătăm încredere. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Mi-e teamă de meciul următor, pentru că FC Botoșani este o trupă foarte bună”, a declarat tehnicianul oltenilor.

Comparând programul celor două echipe, Universitatea pare mai avantajată. Oltenii vor disputa următoarele două meciuri în deplasare, la Botoșani și Giurgiu, în timp ce pentru formația clujeană urmează duelul de foc cu FCSB, programat pe Arena Națională, iar apoi meciul cu FC Botoșani, din Gruia.

Cel mai probabil, partida din Bănie, din ultima etapă a play-off-ului, se va juca cu titlul de campioană pe masă. Dacă cele două combatante vor merge cap la cap până la final, oltenilor le va fi suficient chiar și un egal pentru a cuceri marele trofeu, în timp ce formația lui Dan Petrescu va fi „condamnată” să ia toate cele trei puncte pentru a-și asigura un nou titlu.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă