18.5 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Craiova, la trei meciuri de fericire

Oltenia este în extaz după ce „leii” din Bănie au mai făcut un pas important spre îndeplinirea visului alb-albastru: câștigarea campionatului. Elevii lui Cristiano Bergodi au scăpat de complexul FCSB, formație în fața căreia pierdusera toate cele trei înfruntări din acest sezon. Victoria a fost obținută în stil italian, la capătul unui joc arid la capitolul ocazii. Ambele goluri ale „juveților” au fost înscrise din lovitură de pedeapsă, de Alexandru Cicâldău, în minutul 24, respectiv Dan Nistor, în minutul 55. Golul oaspeților a venit în minutul 37 și a fost marcat de Iulian Cristea, în urma unei faze fixe.

Cu toate că echipa sa este foarte aproape de câștigarea campionatului, Cristiano Bergodi, antrenorul care a reușit cinci victorii din tot atâtea meciuri pe banca „juveților”, nu s-a avântat în declarații euforice, preferând să aibă un discurs echilibrat. „Era important să câștigam pentru lupta la titlu. Se poate câștiga și cu suferință, am demonstrat în această seară. S-a văzut la sfârșitul meciului că suntem un grup unit. Nu vorbim de titlu încă. Mai avem două partide, plus confruntarea directă contra Clujului. Nu ne va fi ușor, dar noi, încet, încet, căpătăm încredere. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Mi-e teamă de meciul următor, pentru că FC Botoșani este o trupă foarte bună”, a declarat tehnicianul oltenilor.

Comparând programul celor două echipe, Universitatea pare mai avantajată. Oltenii vor disputa următoarele două meciuri în deplasare, la Botoșani și Giurgiu, în timp ce pentru formația clujeană urmează duelul de foc cu FCSB, programat pe Arena Națională, iar apoi meciul cu FC Botoșani, din Gruia.

Cel mai probabil, partida din Bănie, din ultima etapă a play-off-ului, se va juca cu titlul de campioană pe masă. Dacă cele două combatante vor merge cap la cap până la final, oltenilor le va fi suficient chiar și un egal pentru a cuceri marele trofeu, în timp ce formația lui Dan Petrescu va fi „condamnată” să ia toate cele trei puncte pentru a-și asigura un nou titlu.

Ultima oră
Pe aceeași temă