38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSportCozmanca vrea sa vada prevederile statutare pe baza carora a fost exclus...

Cozmanca vrea sa vada prevederile statutare pe baza carora a fost exclus din PSD

Fostul lider social-democrat Octav Cozmanca a spus, luni, pentru Mediafax, ca deocamdata nu comenteaza decizia Biroului Permanent Judetean al PSD Suceava de a-l exclude din partid, mentionand ca doreste sa vada prevederile statutare pe baza carora s-a luat decizia.

"Nu comentez. Astept sa vad prevederile statutare pe baza carora s-a luat decizia", a spus Cozmanca.

Biroul Permanent Judetean al PSD Suceava a decis excluderea din partid a fostului lider social-democrat Octav Cozmanca, care s-a autosuspendat duminica, din partid, a spus, luni, purtatorul de cuvant al PSD Suceava, Virginel Iordache.

Iordache a declarat, intr-o conferinta de presa, ca BPJ a PSD Suceava a luat in discutie atitudinea lui Octav Cozmanca exprimata in scrisoarea trimisa membrilor si electoratului PSD si a constatat ca acesta a atacat partidul.

Astfel, BPJ al PSD a decis, potrivit art. 12, alineat 6 din statutul PSD, excluderea din partid a lui Cozmanca, membru al PSD Suceava si fost senator de Suceava.

Purtatorul de cuvant al PSD Suceava a spus ca din cei 21 de membri ai BPJ, la sedinta au fost prezenti 17, iar votul pentru excludere a fost exprimat in unanimitate.

El a spus ca motivatia de autosuspendare a lui Cozmanca din partid "este o scuza care nu se sustine de prevederile statutare", precizand ca un membru PSD se poate suspenda cand functia sa este incompatibila cu statutul de membru sau cand este cercetat penal.

"PSD nu se mai intoarce la epoca Cozmanca", a spus Iordache, aratand ca reactia PSD Suceava a fost de "autocuratire" pentru ca nu mai e nevoie de membri de genul Mischie, Contac sau Cozmanca, "oameni care nu au inteles ca PSD a trecut intr-o noua etapa".

El considera ca scrisoarea lui Cozmanca este o reactie nostalgica, "ce nu este insa spre binele PSD".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă