39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportCozmanca s-a retras din PSD-ul "profitorilor"

Cozmanca s-a retras din PSD-ul „profitorilor”

Fostul presedinte executiv al PSD Octav Cozmanca s-a autosuspendat din PSD. Nu inainte de a acuza "sforariile si minciuna, agramatismul si comportamentul necivilizat" al unora dintre actualii lideri ai PSD.

"PSD nu mai este un partid de stanga sau chiar de centru-stanga, asa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD. Unii lideri actuali ai PSD, de la centru si din judete, au un comportament de dreapta, dobandind, impreuna cu familiile si prietenii lor – pe cai stiute de ei – averi imense, deruland afaceri dubioase, de regula, pe seama banului public", a  acuzat Cozmanca, printr-o scrisoare deschisa adresata membrilor si simpatizantilor PSD. Fostul lider al social-democratilor mai considera ca interesul national si stabilitatea politica invocate de unii social-democrati "sunt simple justificari", care ascund "dorinta unor indivizi de a parveni in functii de demnitari – ministri, secretari de stat, prefecti, sefi la diverse institutii".

 

"Unii lideri ai PSD au actionat in nume personal sau al unor grupuri pentru a participa la impartirea «malaiului», a «cascavalului», pentru a-si instala familiile si clientela politica in diverse functii, urmarind imbogatirea imediata", a mai atacat Cozmanca. Fostul lider al PSD nu a uitat sa-l pomeneasca pe Mircea Geoana, pe care-l considera un "asa-zis lider". "PSD nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut si respectat in multe structuri de partid din judete, municipii, orase si comune", a acuzat Cozmanca, adaugand ca Geoana a dovedit respect "zero" fata de partid. In final, Cozmanca – care a coordonat campaniile electorale ale PSD din 2004 si care va deveni, cel mai probabil, coordonatorul campaniei pentru prezidentiale a lui Sorin Oprescu – vorbeste despre o eventuala revenire in PSD, dar numai daca partidul nu va mai fi condus de "profitori de conjunctura, de demagogi, de oameni care promit mult si nu fac nimic concret".

 

"Este libertate de expresie in Romania", a fost reactia lui Mircea Geoana la acuzele lui Octav Cozmanca. La randul sau, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat ca "atacul acesta global la adresa PSD nu este deloc binevenit", facand rau partidului si stangii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă