3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportCozi IMENSE la centrele APIA. Fermierii stau la rând de duminică noaptea

Cozi IMENSE la centrele APIA. Fermierii stau la rând de duminică noaptea

Sute de fermieri așteaptă, luni, la cozi, la centrele APIA din județul Constanța, unii dintre aceștia așezându-se la rând încă de duminică noapte, pentru a-și depune dosarele pentru subvenții, scrie Mediafax

Cozile s-au format în condițiile în care, începând de marți, pentru depunerea dosarelor pentru subvenții se vor percepe penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Mulți dintre ei spun că au venit abia acum fie pentru că nu au reușit să obțină la timp toate documentele de la primărie, fie pentru că nu au avut timp.

Citește și: Mai mulți fermieri protestează, joi, la Cluj. Care sunt nemulțumirile

Directorul APIA Constanța, Dan Burleanu, a afirmat că suprafața de teren digitizată și acceptată în acest moment este relativ similară cu cea de anul trecut.

”Într-adevăr, încă sunt cozi la centrele APIA, fiind fermieri care au preferat să vină în ultima zi, din anumite motive. (…) În județul Constanța s-au închis, până vineri, aproximativ 400.000 de hectare. Nu este rău – undeva la peste 85 la sută față de anul trecut, și sperăm ca la închiderea acestei zile să fim la 95 la sută comparativ cu 2014. Anul trecut am avut circa 10.600 de dosare eligibile la plată, cu o suprafața închisă de aproape 500.000 de hectare. Și anul acesta, la finalul perioadei de depunere, cu tot cu cele 25 de zile în care se percep penalități, ar trebui să egalăm această suprafață fără probleme”, a spus Dan Burlacu.

El a precizat în zilele următoare va crește numărul dosarelor depuse.

”Mai sunt la coadă foarte mulți. Dar mulți au venit și au digitizat, iar din punct de vedere al documentelor au acum dosare complete – trebuie să vină să mai dea stegulețul și dosarul este mult mai ușor de primit”, a mai declarat el.

Citește și: Meseria de fermier redevine interesantă pentru tineri

În județul Constanța, dosarele cu cereri pentru subvenții pot fi depuse la șapte centre locale, precum și la centrul județean.

Începând de marți, pentru depunerea dosarelor pentru subvenții se vor percepe penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Cele mai citite

Studiu AMCOR: Cifra de afaceri a firmelor de consultanță în management în anul 2022

Potrivit studiului efectuat de Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR) privind firmele care oferă consultanță în țara noastră, datele arată că cei 130...
00:01:02

VIDEO. Corpurile alpiniștilor uciși în erupția din Indonezia au fost recuperate

Autoritățile au declarat că au recuperat încă opt cadavre din craterul muntelui Marapi și că alte 10 persoane sunt în continuare date dispărute, după...

Pensiile speciale pentru primari ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2024 ar urma să intre în vigoare legea care acordă pensii speciale primarilor, viceprimarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene. Se...
Ultima oră
Pe aceeași temă