14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCotele fotbaliștilor vor suferi scăderi de peste 20% din cauza pandemiei

Cotele fotbaliștilor vor suferi scăderi de peste 20% din cauza pandemiei

În urma unui studiu realizat de cabinetul de consultanță KMPG, s-a stabilit că pierderea medie a valorii celor mai scumpi 20 de jucători ai lumii va fi de 20% dacă sezonul va fi anulat şi de 13% dacă acesta va fi dus până la final.

“Criza coronavirusului va avea, foarte sigur, un impact asupra valorii jucătorilor. Constrângerile financiare vor duce probabil la o scădere atât a numărului de tranzacţii, cât şi a valorii transferurilor”, scrie KMPG, care consideră că în următoare perioadă de mercato vor fi preferate mai ales împrumuturile şi schimburile de jucători.

Cabinetul a încercat să estimeze pierderea valorii a peste 4.000 de jucători care evoluează în principalele campionate europene: Anglia (Premier League şi Championship, divizia secundă), Spania, Germania, Italia, Franţa, Olanda, Belgia, Turcia şi Portugalia.

Astfel, argentinianul Lionel Messi, în vârstă de 33 ani, pierde între 23,2% şi 27,5% din valoarea sa (127/134 milioane euro) din cauza pandemiei.

De asemenea, francezul Kylian Mbappe ar costa acum între 177 şi 188 milioane euro, cu circa 21,5% mai puţin faţă de estimarea KPMG din februarie (225 milioane euro), iar coechipierul acestuia de la PSG, brazilianul Neymar, ar valora între 137 şi 149 milioane euro, faţă de 175 milioane euro anterior (minus 21,7%).

O scădere importantă a valorii, de 25,5%, este înregistrată şi în cazul belgianului Eden Hazard (Real Madrid), care ar valora în prezent între 95 şi 101 milioane euro, faţă de 136 milioane euro în februarie.

La nivel de club, Manchester City are cel mai scump lot de jucători din Europa în această perioadă, în timp ce FC Barcelona şi Real Madrid ar fi cele mai afectate grupări din Top 10, cu scăderi ale valorii jucătorilor de până la 28,9% în cazul catalanilor, respectiv 27,2% în cazul madrilenilor.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă