5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCosmin Contra: Trebuie să câştigăm cu Insulele Feroe pentru a putea vorbi...

Cosmin Contra: Trebuie să câştigăm cu Insulele Feroe pentru a putea vorbi despre meciul cu Norvegia

“Primul meci e întotdeauna cel mai important. Ne aşteaptă o deplasare foarte grea în Insulele Feroe, dar avem timp să ne pregătim. Vom ajunge acolo mai devreme ca să ne obişnuim cu schimbarea de temperatură şi cu terenul artificial. Nu avem scuze ca la ora jocului să nu fim pregătiţi din toate punctele de vedere.

Mesajul meu este să tratăm cu mare atenţie acest meci pentru că este cel mai important. Ştiu că naţionala nu s-a simţit niciodată prea bine pe sintetic. Avem exemple destule în care naţionala României a suferit pe o asemenea suprafaţă, dar ne-am luat toate măsurile pentru a fi pregătiţi.

Nu voi alcătui echipa în funcţie de suprafaţa de joc, ci în funcţie de antrenamente. Primul meci este crucial. Deci trebuie să câştigăm meciul cu Insulele Feroe pentru a putea vorbi de cel cu Norvegia ca fiind crucial în cursa calificării.

Dacă vom câştiga în Insulele Feroe, şi sigur vom câştiga, dacă Spania se va impune în cele două meciuri cu Norvegia şi Suedia… atunci şi un egal (n.r. – cu Norvegia) plus o victorie cu 1-0 cu Suedia ne poate califica la Campionatul European.

Sper ca băieţii să îşi recâştige acea încredere de la începutul mandatului meu şi să arătăm bine în acest sfârşit de preliminarii. În Feroe le voi cere să câştige la un gol diferenţă, nu la scor mare, asta le voi cere”, a spus Contra.

Pentru această dublă selecţionerul are o singură incertitudine: “Benzar are o lovitură la genunchi suferită acum două zile la un antrenament. Va veni mâine la Bucureşti, doctorul îl va evalua şi vom vedea dacă trebuie să chemăm alt jucător în locul lui sau nu.

Variante sunt, avem o listă destul de mare, pe fiecare post sunt câte 3-4 jucători. Aşa că avem mereu soluţii. Dar în momentul de faţă nu mai sunt alte semne de întrebare, toţi băieţii sunt bine”.

“Se pare că gazonul de pe Arena Naţională se rupe foarte repede în startul meciurilor şi atunci intervine oboseala şi nu poţi să joci foarte bine pe un asemenea teren. Dar jucătorii profesionişti se adaptează cât mai repede la condiţiile meteo sau la starea terenului, asta înseamnă să fii jucător profesionist”, a adăgat tehnicianul.

Contra a explicat că Florinel Coman şi Dan Nistor au fost convocaţi pentru că sunt cei mai în formă jucători de la FCSB şi Dinamo. “De ce de fiecare dată vorbim de anumiţi jucători? Florinel Coman este într-o formă bună, a demonstrat asta aseară. Şi el, şi Dan Nistor.

Ei au fost alegerile mele de la cele două echipe pentru că ei chiar sunt jucătorii cei mai în formă de acolo. Eu mi-aş dori ca toate meciurile din campionat să aibă intensitatea de la derby-ul de aseară. Dacă ar avea acelaşi dramatism, aceeaşi agresivitate cred că ar creşte mult în valoare şi campionatul intern”, a menţionat Cosmin Contra.

Acesta speră ca Alexandru Mitriţă să dea la prima reprezentativă acelaşi randament de la echipa de club, New York City FC: “Dacă Alexandru Mitriţă face diferenţa în Statele Unite, atunci sper să facă diferenţa şi în meciurile cu Insulele Feroe şi Norvegia.

Sper să aibă acelaşi randament şi la echipa naţională. Îmi doresc să aibă aceeaşi poftă de gol şi la naţională. Îl vom evalua, pentru că ultima experienţă cu el după ce a venit din America nu a fost prea bună. Vom vedea”.

Selecţionerul susţine că Răzvan Marin nu trece printr-o perioadă bună din punct de vedere mental. “Răzvan Marin trece printr-o perioadă mai puţin bună, e clar că a pierdut postul de titular la Ajax. Dar asta se întâmplă la echipele mari unde concurenţa e foarte mare.

Dar el, când a avut ocazia să joace titular, a făcut-o foarte bine. La Naţională vom vedea, e clar că mental el nu trece printr-o perioadă bună. Vom evalua în această săptămână şi vom vedea ce se va întâmpla. De ce îl comparăm mereu pe Răzvan Marin cu Frenkie de Jong?

Asta e prima greşeală pe care a făcut-o toată lumea. El e un jucător total diferit cu nişte calităţi total diferite de cele ale lui Frenkie de Jong. Răzvan nu trebuia să intre în locul nimănui la Ajax.

Frenkie de Jong este Frenkie de Jong, a plecat la Barcelona, iar Răzvan Marin a jucat la Standard Liege şi e un jucător pe care Ajax se bazează pe viitor. Dar trebuie mai întâi să se adapteze”, a mai afirmat Contra, conform Agerpres.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni reprezentativa Insulelor Feroe, în 12 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Torsvollur din Torshavn, şi Norvegia, la 15 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 21:45).

 

Doisprezece jucători au fost prezenţi la primul antrenament al Naţionalei României

Doisprezece jucători din cei 24 convocaţi au fost prezenţi, duminică seara, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, la primul antrenament al echipei naţionale a României înaintea meciurilor cu Insulele Feroe şi Norvegia din preliminariile EURO 2020.

Jucătorii care au participat la şedinţa de pregătire condusă de selecţionerul Cosmin Contra sunt: Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Florin Andone, Paul Anton, George Puşcaş, Adrian Rus, Ionuţ Radu, Nicuşor Bancu, Vlad Chircheş, Dan Nistor, Florin Niţă şi Ionuţ Nedelcearu.

Ceilalţi 12 jucători selecţionaţi pentru această acţiune se vor alătura lotului în această seară şi luni, după meciurile pe care le au programate la echipele de club.

Lotul complet pentru cele două partide este următorul: portari – Ciprian Tătăruşanu (Olympique Lyon), Florin Niţă (Sparta Praga), Ionuţ Radu (Genoa); fundaşi – Romario Benzar (Lecce), Vasile Mogoş (Cremonese), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Adrian Rus (MOL Fehervar), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Dragoş Grigore (Ludogoreţ), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova); mijlocaşi: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Mihai Bordeianu (CFR Cluj), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Dan Nistor (Dinamo), Paul Anton (Krîlia Sovetov), Ciprian Deac (CFR Cluj), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Genk), Alexandru Mitriţă (New York City FC), Florinel Coman (FCSB); atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), George Puşcaş (Reading), Florin Andone (Galatasaray).

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni reprezentativa Insulelor Feroe, în 12 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Torsvollur din Torshavn, şi Norvegia, la 15 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 21:45).

 

Vlad Chiricheş: Simt că putem să câştigăm meciurile cu Insulele Feroe şi Norvegia

Fundaşul echipei naţionale de fotbal a României, Vlad Chiricheş, a declarat, duminică seara, în cantonamentul de la Mogoşoaia, că selecţionata pregătită de Cosmin Contra are puterea de a câştiga următoarele două partide din preliminariile EURO 2020, cu Insulele Feroe, în deplasare, şi cu Norvegia, pe teren propriu, dar cu porţile închise, în urma suspendării dictate de UEFA.

“Eu sper să facem jocuri bune şi să câştigăm ambele meciuri, este ceea ce ne dorim şi cred că putem să realizăm acest lucru. Sper să fi venit cu mintea deschisă să nu punem la suflet tot ce s-a zis în ultimul timp, să fi venit montaţi să câştigăm ambele meciuri. Eu simt că putem să câştigăm ambele meciuri.

Feroe nu e de temut, dar sunt condiţii diferite acolo, jucăm pe un teren sintetic, vremea e aşa cum e. Trebuie să ne acomodăm şi să câştigăm jocul, trebuie să ne adaptăm.

Cred că cel mai important este să câştigi meciurile, nu contează scorul, chiar dacă lumea aşteaptă spectacol. Nu suntem ca Spania sau Brazilia care dau foarte multe goluri”, a declarat Chiricheş.

Referitor la partida cu Norvegia, de pe teren propriu, Chiricheş a spus că ar fi fost bine dacă naţionala ar fi beneficiat de sprijinul suporterilor: “Cred că era important să avem publicul alături de noi dar sper să fie un lucru pozitiv că vor fi copii alături de noi.

Sper să putem să le demonstrăm că România poate câştiga un meci crucial şi fără suporteri. Nu ştiu dacă sunt favoriţi, dar au jucători buni, au demonstrat-o şi la meciul tur, dacă vom juca la cel mai înalt nivel al nostru sunt sigur că putem să câştigăm”.

Vlad Chiricheş susţine că se simte foarte bine la noua sa echipă de club, Sassuolo.

“Acum sunt foarte bine din punct de vedere fizic şi sper să o ţin aşa. Acum sunt poate văzut altfel, venind de la Napoli şi mă simt bine pentru că joc. Am primit goluri, suntem la început, abia am venit la echipă, trebuie să ne adaptăm unii cu ceilalţi”, a mai spus Vlad Chiricheş.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni reprezentativa Insulelor Feroe, în 12 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Torsvollur din Torshavn, şi Norvegia, la 15 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 21:45).

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă