12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportCoronavirusul „ucide” o fostă campioană a Slovaciei

Coronavirusul „ucide” o fostă campioană a Slovaciei

Pe lângă zecile de mii de victime din spitalele întregii planete, pandemia de Covid-19 începe să decimeze și cluburile sportive. Cel mai recent caz este cel al formației MKS Zilina, echipă de fotbal cu prezențe în grupele Europa League și Champions League.

Ca urmare a gravelor probleme de ordin financiar, septupla campioană a Slovaciei se află în acțiune de lichidare a societății, iar mare parte a angajaților au fost deja concediați. De asemenea, reputatul club slovac a pus pe liber nu mai puțin de 17 fotbalisți. „Ne-am separat de 17 de jucători ale căror salarii puneau mare presiune pe bugetul clubului”, a afirmat Rastislav Otruba, mandatarul judiciar al clubului.

Motivul pentru care aceștia au fost concediați este acela că nu au acceptat cererea conducerii clubului de a reduce salariile cu un procent de 80%. „Propunerea era să se reducă salariile cu 80 la sută, ceea ce era enorm”, a spus portarul formaţiei din Zilina, Dominik Holec, pe pagina sa de Facebook, adăugând că era pregătit să negocieze o reducere, dar nu la acest nivel.

Vestea că Zilina s-ar putea desființa l-a luat prin surprindere și pe președintele Asociației de Fotbal din Slovacia, Jan Kovacik. „Îmi pare foarte rău. Nu pot spune că sunt în stare de șoc, deoarece trăim o perioadă neobișnuită. Mă așteptam la orice, dar nu la asta. Încă nu am mai multe informații”, a spus Kovacik.

În acest moment, campionatul din Slovacia este întrerupt până la sfârșitul lunii aprilie, din cauza noului coronavirus. MSK Zilina, care are în palmares 7 titluri de campioană, câștigate în perioada 2002 – 2017, ocupă poziția a doua în clasament, la 10 puncte distanță față de liderul Slovan Bratislava.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă