Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coronavirusul „ucide” o fostă campioană a Slovaciei

Din cauza problemelor financiare cauzate de epidemia de coronavirus, clubul slovac de fotbal MKS Zilina este foarte aproape de a se desființa.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2020 - 10:37

Pe lângă zecile de mii de victime din spitalele întregii planete, pandemia de Covid-19 începe să decimeze și cluburile sportive. Cel mai recent caz este cel al formației MKS Zilina, echipă de fotbal cu prezențe în grupele Europa League și Champions League.

Ca urmare a gravelor probleme de ordin financiar, septupla campioană a Slovaciei se află în acțiune de lichidare a societății, iar mare parte a angajaților au fost deja concediați. De asemenea, reputatul club slovac a pus pe liber nu mai puțin de 17 fotbalisți. „Ne-am separat de 17 de jucători ale căror salarii puneau mare presiune pe bugetul clubului”, a afirmat Rastislav Otruba, mandatarul judiciar al clubului.

Motivul pentru care aceștia au fost concediați este acela că nu au acceptat cererea conducerii clubului de a reduce salariile cu un procent de 80%. „Propunerea era să se reducă salariile cu 80 la sută, ceea ce era enorm”, a spus portarul formaţiei din Zilina, Dominik Holec, pe pagina sa de Facebook, adăugând că era pregătit să negocieze o reducere, dar nu la acest nivel.

Vestea că Zilina s-ar putea desființa l-a luat prin surprindere și pe președintele Asociației de Fotbal din Slovacia, Jan Kovacik. „Îmi pare foarte rău. Nu pot spune că sunt în stare de șoc, deoarece trăim o perioadă neobișnuită. Mă așteptam la orice, dar nu la asta. Încă nu am mai multe informații”, a spus Kovacik.

În acest moment, campionatul din Slovacia este întrerupt până la sfârșitul lunii aprilie, din cauza noului coronavirus. MSK Zilina, care are în palmares 7 titluri de campioană, câștigate în perioada 2002 - 2017, ocupă poziția a doua în clasament, la 10 puncte distanță față de liderul Slovan Bratislava.

Comentarii