31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportCorlăţean, despre pactul de coabitare: Am tras concluziile, care au fost transmise...

Corlăţean, despre pactul de coabitare: Am tras concluziile, care au fost transmise decidenţilor

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, că la nivelul Comitetului de lucru pe pactul de coabitare dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu s-a ajuns la o serie de concluzii, care au fost înaintate decidenţilor, transmite Mediafax.

„Pot confirma că au avut loc câteva întâlniri, ultima a avut loc în urmă cu o săptămână, dacă nu mă înşel. A fost o discuţie constructivă în care am avansat spre acele soluţii care să permită garantarea unei funcţionări instituţionale corecte, normale în România şi pentru garantarea unei stabilităţi atât de importante pentru statul român. Mai departe, după ce noi la nivelul nostru am pus concluziile, am transmis mai departe spre decidenţi concluziile la care am ajuns”, a afirmat Corlăţean.

Citeşte şi: Cum se va termina conflictul dintre palate?

Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu au început, în urmă cu trei săptămâni, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier. Pe parcursul discuţiilor, Corlăţean a declarat că negocierile dintre Guvern şi Preşedinţie avansează în direcţia cea bună, spre o funcţionare corectă la nivel instituţional.

„Avansăm spre o funcţionare din nou corectă la nivel instituţional şi realmente poziţiile sunt foarte constructive. Nu este foarte simplu, dar încercăm să avansăm în direcţia cea bună”, declara ministrul de Externe.

De asemenea, el preciza că ambele părţi împărtăşesc aceleaşi valori şi principii fundamentale „începând cu cu apartenenţa noastră la spaţiul european, euroatlantic, valorile statului de drept, democraţiei, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite”. Şeful diplomaţiei nu a dorit la acel moment să comenteze asupra punctelor în care cele două părţi nu s-au înţeles, invocând „discreţia” agreată cu reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale asupra conţinutului întâlnirilor.

Citeşte şi: Iohannis, despre pactul de coabitare: Un fel de cui al lui Pepelea

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă