26.1 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSportCorlăţean, atac la ministrul suedez Birgitta Ohlsson pe tema romilor

Corlăţean, atac la ministrul suedez Birgitta Ohlsson pe tema romilor

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, este în campanie electorală şi foloseşte tema romilor pentru a câştiga voturi, a declarat, miercuri, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, el arătând totodată că oficialul are un profil "uşor cam nervos", relatează Mediafax.

"Nu neagă nimeni faptul că există o problemă legată de integrarea romilor în diferite societăţi europene, dar de aici a folosi, chiar şi în state nordice, şi acest lucru este surprinzător, această temă pentru a câştiga voturi şi pentru a ofensa un guvern şi o ţară cum este cazul României e o chestiune inacceptabilă", a precizat, la TVR 1, ministrul de Externe, adăugând că în Suedia vor avea loc alegeri în curând, iar Birgitta Ohlsson face parte "dintr-un partid liberal micuţ, la limita intrării în Parlament".

Şeful diplomaţiei a spus că s-a întâlnit cu ministrul pentru Afaceri Europene, anul trecut, în Suedia, iar discuţia a fost "serioasă, aşezată". "Îi cunosc profilul, calificat în Suedia ca uşor cam nervos inclusiv în viaţa politică", a mai spus Corlăţean.

Ministrul de Externe a reamintit faptul că ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat, marţi, că nu s-a pus problema refuzării unor cooperări. "Nu în sensul în care doamna ministru sugera în acest interviu (acordat publicaţiei suedeze Dagens Nyheter – n.r.) a unui mecanism de monitorizare europeană pentru România, nu. Asta este inacceptabil şi nici Comisia Europeană nu acceptă acest lucru", a subliniat Titus Corlăţean.

Totodată, ministrul a precizat că Birgitta Ohlsson nu a discutat personal cu cineva acest tip de proiect, ci a fost o discuţie între un secretar de stat suedez şi un secretar de stat român. Acesta din urmă a transmis interlocutorului din Suedia că autorităţile române au "toată deschiderea să coopereze", a spus Titus Corlăţean.

Ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, şi-a exprimat, marţi, "furia" faţă de România, care i-a refuzat propunerea de ajutor extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrării romilor

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă