15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportCorina Creţu: PDL şi-a aruncat măştile, discursurile liderilor la şcoala de vară...

Corina Creţu: PDL şi-a aruncat măştile, discursurile liderilor la şcoala de vară au fost totalitare

Eurodeputatul PSD Corina Creţu spune că „injuriile” proferate la şcoala de vară a tineretului de democrat-liberali la adresa opoziţiei denotă un discurs „totalitar” şi că în aceste condiţii orice dialog cu PDL devine imposibil, relatează NewsIn.

„Constatăm cu reală surprindere şi îngrijorare faptul că şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PDL s-a transformat într-o tribună de la care liderii partidului, în frunte cu Emil Boc, au revărsat un potop de injurii la adresa opoziţiei, în general, şi a PSD, în special. Discursul lor, al liderilor democrat-liberali, nu a avut nimic democratic, dimpotrivă. A fost unul totalitar, în care au dat glas fantasmelor lor autoritare, au prefigurat o Românie de opoziţie, pentru că este , o Românie în care unul şi acelaşi partid se menţine la putere cu orice preţ, dacă se poate veşnic, oricum foarte mulţi ani”, spune vicepreşedintele PSD într-un comunicat.

„Toate discursurile liderilor PDL au drept finalitate un joc de putere, din care cetăţenii sunt excluşi. Singura preocupare a PDL este să rămână la guvernare, pentru a nu da socoteală în faţa justiţiei pentru jefuirea banului public, pentru încălcarea sistematică a legilor şi Constituţiei. De asta nu au suflat un cuvânt despre proiectul lor pentru România. El nu există, pentru că ei nu guvernează pentru România. Ei guvernează pentru ceata lor de profitori. PSD atrage atenţia liderilor PDL că, după cele spuse zilele acestea la şcoala de vară a tineretului PDL, orice dialog devine imposibil. Azi PDL a aruncat toate măştile, şi a arătat că este conştient de ilegitimitatea sa, pe care vrea s-o acopere cu demonizarea celorlalţi”, subliniază Corina Creţu.

„Deşi suntem conştienţi de faptul că nimeni şi nimic nu pot schimba politica extremistă a PDL, dispreţul său faţă de democraţie şi faţă de români, ne facem datoria să-i avertizăm că nu-i mai considerăm un partener legitim, că au ieşit din limitele jocului democratic şi că sunt un pericol pentru România”, continuă aceasta.

Potrivit eurodeputatei, din discursurile liderilor PDL au lipsit problemele cetăţenilor României. „Pentru PDL garanţiile acordate cetăţenilor că drepturile şi libertăţile lor vor fi respectate, iar statul nu va fi asupritorul lor, poate părea o piedică în calea planului său , revenirea la totalitarism”, mai spune Creţu.

Ea îl critică şi pe ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, „care se instalează în scaunul ideologului PDL, un ideolog radical şi cu evident discurs neo-fascist” şi care spune că „austeritatea este leacul problemelor României” uitând „cu pudoare de cheltuielile extravagante ale doamnei Udrea, care angajează bugetul ţării pe câţiva ani, de risipa sfidătoare a banului public, de spitalele şi şcolile desfiinţate”. „Domnul Lăzăroiu nu e deloc modest. Domnia sa nu vrea simpla revizuire a Constituţiei. Vrea o nouă Constituţie. Care să consfinţească, probabil, faptul că România va avea din nou un regim al partidului unic, şi în care preşedintele este şi premier, şi preşedinte al Parlamentului, obligatoriu unicameral, şi care va fi ales, cu urale şi aplauze, pe viaţă”, se mai arată în comunicatul semnat de Creţu.

„PDL să nu se bucure prea devreme: cu discursul de azi tocmai şi-au anulat şi ultima şansă de a mai rămâne pe scena politică după 2012”, conchide ea.

Cele mai citite

Școlile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o impune

Ministrul Educației a transmis că activitatea didactică va fi suspendată acolo unde situația o cere Ministrul Ligia Deca a transmis într-o postare pe o rețea...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă