18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Contra, optimist înainte de partida cu Suedia

Pentru a se califica la turneul final de anul viitor, tricolorii au nevoie de o victorie în partida cu nordicii şi de un rezultat de egalitate în deplasarea din Spania. Selecționerul a ținut să sublinieze acest lucru. „Dacă învingem Suedia, la startul jocului cu Spania noi suntem calificaţi la Campionatul European. Ăsta e adevărul, învingând Suedia, când ajungem la Madrid suntem calificaţi. După aceea vom vedea dacă vom putea să ţinem de acel scor ca să ne calificăm. Dar meciul important este meciul cu Suedia”, a spus Cosmin Contra, după primul antrenament al echipei naţionale de la Mogoşoaia.

Contra a menționat că nu va chema niciun alt jucător în locul lui Florin Andone, devenit incert după accidentarea din meciul formaţiei sale Galatasaray cu Gaziantep. „În locul lui Andone nu mai vine niciun jucător. În momentul de faţă rămânem în formula actuală, adică 21 de jucători de câmp şi 3 portari. Însă dacă pe parcursul acestei săptămâni vor interveni alte surprize neplăcute atunci ne vom gândi şi la înlocuitori”, a precizat el.

Chestionat dacă Budescu şi Alibec au șanse să joace titulari cu nordicii, Cosmin Contra a răspuns: „Voi vedea cum îi simt în această săptămână. Eu întotdeauna pregătesc meciul şi în funcţie de jucătorii care pot să surprindă adversarul şi de cei pe care îi simt eu în formă la antrenamentele de dinaintea jocului”.

Tricolorii primesc replica Suediei, vineri, 15 noiembrie, pe Arena Naţională din Capitală, de la ora 21:45, iar trei zile mai târziu se deplasează la Madrid, acolo unde vor „închide” grupa, contra naționalei iberice.

După opt etape, România ocupă locul trei în grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia. Chiar și așa, calificarea la Euro 2020 nu va fi asigurată, tricolorii fiind nevoiți să obțină măcar un egal în meciul din Spania.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă