10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportContra, înaintea partidei cu Muntenegru, din Liga Națiunilor

Contra, înaintea partidei cu Muntenegru, din Liga Națiunilor

“Suntem înaintea debutului într-o competiţie oficială. Liga Naţiunilor este o competiţie importantă din punctul nostru de vedere. În perioada următoare ne aşteaptă două meciuri foarte dificile. E important cum vom începe, dar sunt încrezător pentru că băieţii s-au pregătit foarte bine în această săptămână. Sunt concentraţi şi conştienţi de faptul că trebuie să începem bine Liga Naţiunilor. Sper ca mâine să ne prezentăm la fel ca la ultimele jocuri de verificare. Nicio campanie nu seamănă cu alta, ce a fost acum doi ani în preliminariile Cupei Mondiale a trecut. Acum urmează o altfel de campanie şi cred eu că s-a văzut un pic schimbarea în bine în jocul echipei naţionalei. Aşa că sunt încrezător că putem arăta altfel la ora jocului cu Muntenegru de vineri decât am arătat acum doi ani. Mâine veţi vedea o echipă naţională care îşi doreşte să câştige fiecare meci, o echipă cu atitudine bună când nu are mingea, o echipă care va ataca şi va încerca să pună în dificultate adversarul, o echipă care va încerca să nu ofere adversarilor oportunităţi de a înscrie. Bineînţeles că jucând acasă, ei ne vor lăsa să atacăm, iar noi vom încerca să producem ocazii şi să marcăm. Orice victorie, chiar şi cu 1-0, este importantă. Începând cu o victorie, altul poate fi parcursul nostru în grupă”, a spus Contra.

“Echipa Muntenegrului nu stă numai în Jovetic (n.r. – atacantul Stevan Jovetic, autorul a două goluri împotriva României în precedentele partide). Nicio echipă din lumea asta nu stă doar într-un jucător. S-a văzut la Mondiale că Argentina nu a stat doar în Messi. Într-o echipă e important grupul. Muntenegru are şi alţi jucători de valoare, jucători care ne pot pune în dificultate. De asemenea, e o echipă foarte puternică la fazele fixe, o echipă foarte bine aşezată din punct de vedere tactic. E clar că nu stă doar în Jovetic, aşa că nu vom fi relaxaţi mâine seară”, a adăugat selecţionerul.

Faptul că partida cu Muntenegru de vineri se va disputa cu porţile închise ca urmare a sancţiunii dictate de UEFA va fi un dezavantaj pentru prima reprezentativă, este de părere Cosmin Contra. “Mi-aş fi dorit să fie spectatori la meciul cu Muntenegru. Era bine să fie stadionul plin, ştiu ce atmosferă pot crea suporterii din Ploieşti şi sigur ne-ar fi ajutat. Aşa că va fi un minus pentru echipa naţională, dar le-am spus jucătorilor că trebuie să fim mereu caractere puternice şi să trecem peste orice problemă se iveşte. Pe băieţi i-am văzut la pregătire foarte concentraţi în a respecta sarcinile de joc. Sper ca ei să fie capabili mâine să pună în aplicare pe teren ce am pregătit săptămâna asta. Liga Naţiunilor este foarte importantă pentru noi. Nu am mai câştigat de foarte mult o grupă de calificare. Ar fi extraordinar să reuşim, ne-ar da mare încredere pentru anul viitor când încep preliminariile pentru EURO 2020”, a precizat el.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, la 7 septembrie, de la ora 21,45, la Ploieşti, selecţionata Muntenegrului, în prima partidă din cadrul Grupei a 4-a Ligii Naţiunilor (Seria C), care se va disputa fără spectatori. La 10 septembrie, de la ora 21,45, România va întâlni pe stadionul Partizan din Belgrad, selecţionata Serbiei, în aceeaşi competiţie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă