LIGA 1. Soarta echipei din „Ștefan cel Mare” este incertă

Continuă telenovela vânzării lui Dinamo

După ce a anunțat că renunță să mai investească și este dispus s-o vândă pe Dinamo contra sumei modice de 1 leu, Ionuț Negoiță nu ajunge la un acord cu niciun potențial cumpărător.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2020 - 10:11

Destinul uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbal românesc atârnă de un fir de ață, după ce patronul Ionuț Negoiță a stopat finanțarea, iar singurii care mai țin clubul în viață sunt fanii dinamoviști.

Cu toate că de când a anunțat public faptul că o cedează pe Dinamo pentru modica sumă de 1 leu a avut nenumărate oferte, Ionuț Negoiță nu a ajuns la un acord cu niciunul dintre cei interesați să preia frâiele grupării din „Ștefan cel Mare”. Șeici de la Abu Dhabi, fonduri de investiții din Spania sau oameni de afaceri autohtoni, cu toții au eșuat în tentativa de a cumpăra echipa alb-roșie. Principala cauză pentru care negocierile ajung de fiecare dată într-un impas este reprezentată de garanția cerută de patronul dinamovist.

Afaceristul de la RIN este dispus să vândă clubul cu 1 leu, dar cei care vor dori să o cumpere pe Dinamo trebuie să plătească datorii care se ridică la aproximativ 18 milioane de lei. Astfel, Ionuț Negoiță le cere tuturor să dovedească că pot achita aceste creanțe deloc mici.

Ultimul pe lista celor interesați de Dinamo este spaniolul Juan Jose Morelo Marin. Acest lucru a fost confirmat chiar de Negoiță: „Mai e cineva tot de prin Spania, care acum vreo două zile a dat de noi, le-am livrat şi lor ce îi interesează. O familie cu posibilităţi care nu e străină de fotbal, stă prin Elveţia şi a mai investit şi ar vrea să se implice”. Se pare că omul de afaceri care finanțează și clubul spaniol Getafe este decis să încheie afacerea în cursul acestei săptămâni și ar fi virat deja o garanție în conturile formației bucureștene.

Totuși, până când telenovela vânzării lui Dinamo va avea un deznodământ, singurii care se implică și țin echipa pe linia de plutire sunt fanii. Zilele trecute, suporterii „câinilor” au anunțat că au plătit către club 150.000 de euro, sumă provenită din fondurile fanilor înscrişi în programul „Doar Dinamo Bucureşti” (DDB). Acești bani urmează să fie folosiți pentru plata restanţelor către jucători şi alţi debitori în vederea obţinerii licenţei pentru următorul sezon competiţional.

În acest an, prin intermediul programului DDB, în conturile Dinamo 1948 suporterii au mai virat suma de 1 milion de lei.

 

Comentarii