11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportContinuă telenovela vânzării lui Dinamo

Continuă telenovela vânzării lui Dinamo

Destinul uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbal românesc atârnă de un fir de ață, după ce patronul Ionuț Negoiță a stopat finanțarea, iar singurii care mai țin clubul în viață sunt fanii dinamoviști.

Cu toate că de când a anunțat public faptul că o cedează pe Dinamo pentru modica sumă de 1 leu a avut nenumărate oferte, Ionuț Negoiță nu a ajuns la un acord cu niciunul dintre cei interesați să preia frâiele grupării din „Ștefan cel Mare”. Șeici de la Abu Dhabi, fonduri de investiții din Spania sau oameni de afaceri autohtoni, cu toții au eșuat în tentativa de a cumpăra echipa alb-roșie. Principala cauză pentru care negocierile ajung de fiecare dată într-un impas este reprezentată de garanția cerută de patronul dinamovist.

Afaceristul de la RIN este dispus să vândă clubul cu 1 leu, dar cei care vor dori să o cumpere pe Dinamo trebuie să plătească datorii care se ridică la aproximativ 18 milioane de lei. Astfel, Ionuț Negoiță le cere tuturor să dovedească că pot achita aceste creanțe deloc mici.

Ultimul pe lista celor interesați de Dinamo este spaniolul Juan Jose Morelo Marin. Acest lucru a fost confirmat chiar de Negoiță: „Mai e cineva tot de prin Spania, care acum vreo două zile a dat de noi, le-am livrat şi lor ce îi interesează. O familie cu posibilităţi care nu e străină de fotbal, stă prin Elveţia şi a mai investit şi ar vrea să se implice”. Se pare că omul de afaceri care finanțează și clubul spaniol Getafe este decis să încheie afacerea în cursul acestei săptămâni și ar fi virat deja o garanție în conturile formației bucureștene.

Totuși, până când telenovela vânzării lui Dinamo va avea un deznodământ, singurii care se implică și țin echipa pe linia de plutire sunt fanii. Zilele trecute, suporterii „câinilor” au anunțat că au plătit către club 150.000 de euro, sumă provenită din fondurile fanilor înscrişi în programul „Doar Dinamo Bucureşti” (DDB). Acești bani urmează să fie folosiți pentru plata restanţelor către jucători şi alţi debitori în vederea obţinerii licenţei pentru următorul sezon competiţional.

În acest an, prin intermediul programului DDB, în conturile Dinamo 1948 suporterii au mai virat suma de 1 milion de lei.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă