11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportContinuă dinstastia Maldini la AC Milan

Continuă dinstastia Maldini la AC Milan

În vârstă de 18 ani şi trei luni, Daniel Maldini a fost convocat deja la prima echipă şi a participat la câteva meciuri amicale dinaintea sezonului.

El a fost introdus pe teren în minutele adiţionale ale meciului AC Milan – Hellas Verona (1-1), iar astfel şi-a făcut oficial debutul în Serie A şi în competiţiile profesioniste.

Contrar iluştrilor săi predecesori, Daniel nu joacă în apărare, ci pe postul de mijlocaş ofensiv.

Decedat în 2016, Cesare Maldini a purtat timp de 12 sezoane tricoul milanezilor, câştigând patru titluri de campion al Italiei şi o Cupă a Campionilor Europeni, antrenând, totodată, echipa rossonera de două ori, în 1973-74 şi apoi 2001.

Fiul său Paolo, considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din toate timpurile, este recordmanul numărului de meciuri jucate în Serie A – 647, toate cu AC Milan.

Sub culorile milaneze, el a cucerit şapte titluri de campion şi cinci trofee ale Ligii Campionilor. El ocupă un post în conducerea sportivă a clubului, alături de fostul mare jucător croat Zvonimir Boban.

Un alt fiul al său, Christian, a purtat şi el culorile clubului până la categoria 19 ani. El îşi continuă cariera între Serie C (divizia a 3-a) şi Serie D (divizia a 4-a).

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă