10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportConsiliul FIFA și-a ales membrii. Ce român a ajuns acolo

Consiliul FIFA și-a ales membrii. Ce român a ajuns acolo

Mandatul său de 4 ani a fost confirmat în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, de la Montreux, Elveția.

„Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA”, a declarat președintele FRF, pentru frf.ro.

Acesta a mai adăugat că alegerea sa înseamnă pentru România și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului, care se va transpune totodată în decizii pe care va încerca să le influențeze la nivel internațional și național.

„Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a mai declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Ceilalți trei membri în Consiliul FIFA din partea UEFA, a căror candidatură a fost confirmată în ședința de marți, sunt Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Locul rezervat unei persoane de sex feminine, în același organism de conducere al FIFA, a fost câștigat, în urma alegerilor, de Evelina Christillin (Italia).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul și viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”. Aceste emisiuni aduc în prim-plan poveștile de succes...

Șeful serviciului israelian de informații militare a demisionat, ca efect al atacului Hamas din 7 octombrie

Șeful serviciului de informații militare din armata Israelului (IDF), Aharon Haliva, a demisionat, în contextul anchetei asupra atacului Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă