3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăSportProiectul Legii salarizării: Mai mulți bani pentru patriarhul Daniel decât pentru directorii...

Proiectul Legii salarizării: Mai mulți bani pentru patriarhul Daniel decât pentru directorii SRI și SIE, deși aceștia au rang de ministru

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va avea, conform proiectului Legii salarizării unitare, un venit lunar de 14.500 lei brut, echivalent cu cel al unui ministru, în timp ce directorii SIE, SRI şi STS vor câştiga 10.730 lei brut, informează vineri Digi 24, citând surse din conducerea PSD.

Proiectul mai arată că secretarii de stat vor avea acelaşi venit cu directorii celor trei servicii speciale.

Aceste prevederi ale proiectului de Lege a salarizării intră însă în contradicție cu Legea 14 / 1992 (Legea SRI), care afirmă că directorul SRI are rang de ministru (deci ar trebui să fie plătit la fel), iar adjuncții directorului SRI au rang de secretari de stat. La fel, Legea 1 / 1998 (Legea SIE) precizează că directorul SIE are rang de ministru, iar adjuncții acestuia au rang de secretar de stat.

Conform proiectului Legii salarizării, prefecții vor avea un salariu de 10.730 lei, iar subprefecții de 10.150 de lei.

Preşedintele Consiliului Legislativ, Avocatul Poporului, şeful Curţii de Conturi, secretarul general al Guvernului, consilierii prezidenţiali şi preşedintele Consiliului Concurenţei  vor câştiga lunar 14.500 lei. Aceleaşi venituri vor avea preşedintele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi şeful Autorităţii Electorale Permanente.

În Parlament, vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului vor avea un salariu lunar de 14.500 lei, secretarii, chestorii şi liderii grupurilor parlamentare – 13.630 lei, preşedinţii Comisiilor permanente – 12.615 lei, vicepreşedinţii acestor comisii – 12.180 lei, iar senatorii şi deputaţii fără funcții de conducere vor câştiga 11.600 lei pe lună.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...
Ultima oră
Pe aceeași temă