14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportConducerea Camerei deputaților analizează, miercuri, contestația PNL la Legea privind creșterile salariale...

Conducerea Camerei deputaților analizează, miercuri, contestația PNL la Legea privind creșterile salariale din educație și sănătate

Conducerea Camerei Deputaților se reunește, miercuri, la ora 10.00, pentru a analiza contestația depusă de PNL la Legea care prevede creșterea salariilor din educație și sănătate, potrivit Agerpres.

 

Grupul parlamentar al deputaților PNL a depus, marți, la Cabinetul președintelui Camerei solicitarea de a se stopa parcursul proiectului de lege privind adoptarea OUG 20/2016 și al celorlalte proiecte adoptate în ședința de plen din urmă cu o zi pe motiv că votul a fost fraudat.

„Grupul parlamentar PNL a depus deja la președintele Camerei Deputaților solicitarea — și, spunem noi, cu probe incontestabile — de a stopa parcursul legii la care facem referire și anume cea cu creșterile salariale, dar și al celorlalte acte normative votate în ședința din 7 noiembrie. Acestea sunt probele pe care discutăm și anume veți vedea capturi după un film făcut chiar în timpul votului la legea privind creșterile salariale, vi le punem la dispoziție, veți ajunge și dvs la concluzia că în sală, de la început până la sfârșit, au fost 168 de deputați, nu mai mulți, ceea ce este mai mult decât clar că s-a fraudat votul”, a declarat marți liderul deputaților liberali Eugen Nicolăescu.

În opinia sa, luni după-amiază a avut loc în plenul Camerei Deputaților „un eveniment extraordinar de grav și de complicat”. „PSD fură, minte și adoptă legi prin fraudă. Eu cred că nu se poate invoca niciun motiv rezonabil pentru a încălca legea și a frauda votul chiar în Parlamentul României, care ar trebui să fie forumul democratic autentic în care noi toți trebuie să trăim mai bine și într-un stat de drept. Ați văzut la ședința de plen PSD-ul mincinos, arogant și hoț, care se consideră din nou deasupra legii”, a susținut Nicolăescu.

Luni, președintele PNL, Alina Gorghiu, preciza că „legea a fost un furt”.

 

„Cer domnului Iordache și domnului Dragnea să nu semneze această lege. Este un furt care nu poate fi legiferat prin semnătura președintelui Camerei, indiferent cât de pesedist sadea este sau nu”, a declarat Gorghiu, la TVR 1, adăugând că există filmări, documente care vor fi înaintate organelor abilitate, Curții Constituționale, Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Tot luni, liberalii au prezentat, pe Facebook, imagini potrivit cărora la votul din Camera Deputaților erau prezenți 168 de deputați, și nu 184 câți au fost anunțați. „Votul din Camera Deputaților asupra Legii privind majorările salariale în educație și sănătate a fost viciat prin minciună. PSD a mințit că are suficienți oameni în sală pentru a vota legea, anunțând o prezență de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168″, au susținut liberalii pe pagina de Facebook a PNL.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat, în deschiderea reuniunii ministeriale a Forumului București, că este „pozitiv” în ceea ce privește Legea privind creșterile salariale ale angajaților din sistemul de educație și sănătate.


CITEȘTE ȘI: Președintele Klaus Iohannis, despre Legea care prevede majorarea salariilor din educație și sănătate: Sunt pozitiv. O aștept la promulgare


 

Totodată, premierul Dacian Cioloș a declarat că modificarea OUG 20 nu respectă legea şi va fi supusă unui control de constituţionalitate. Prevederile OUG 20, însă, aşa cum a fost adoptată de Guvern rămân în vigoare, a mai precizat acesta.


CITEȘTE ȘI: VIDEO. Dacian Cioloş a declarat că modificarea OUG 20, prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie, va fi contestată la Curtea Constituţională


 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni Ordonanța 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educație și Sănătate în medie cu 15%. Liberalii au absentat de la vot.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă