Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comitetul Internațional Olimpic a suspendat pe viață, pentru dopaj, 11 sportivi ruși

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a sancţionat vineri alţi 11 sportivi ruşi, participanţi la Jocurile Olimpice 2014 de la Soci, pe baza concluziilor Comisiei Oswald asupra sportivilor implicaţi în scandalul de dopaj de stat din Rusia, informează AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2017 - 18:35

Printre sportivii sancţionaţi sunt doi medaliaţi cu argint la sanie, Albert Demcenko şi Tatiana Ivanova. Albert Demcenko a obţinut argintul la individual, dar şi în ştafeta pe echipe, alături de Tatiana Ivanova.

Ceilalţi nouă sportivi sancţionaţi au concurat la Soci în probele de patinaj viteză, bob, schi fond şi hochei pe gheaţă feminin.

Hocheistele Tatiana Burina şi Anna Şciukina au fost descalificate, cum s-a întâmplat deja cu şase dintre coechipierele lor.

La schi fond, Nikita Kriukov, Aleksandr Besmertnîh şi Natalia Mateeva au fost de asemenea descalificaţi, la fel ca Liudmila Udobkina şi Maksim Belughin (bob) şi Ivan Skobrev şi Artiom Kuzneţov (patinaj viteză).

La fel ca toţi ruşii sancţionaţi, aceşti 11 sportivi sunt suspendaţi pe viaţă de la toate ediţiile viitoare ale JO.

Până în acest moment, comisia condusă de avocatul elveţian Denis Oswald, membru CIO şi fost preşedinte al Federaţiei internaţionale de canotaj, a deschis proceduri împotriva a 46 de sportivi ruşi. În total, 43 de sportivi au fost descalificaţi, iar trei cazuri au fost clasate.

"În măsura în care aceste investigaţii sunt în curs de desfăşurare, nu este exclus ca unele elemente să poată justifica deschiderea unor noi cazuri", a precizat CIO.

Comisia Oswald a fost înfiinţată de CIO după dezvăluirile privind sistemul instituţional de dopaj care a existat în Rusia între 2011 şi 2015. Acest sistem a fost dezvăluit de raportul juristului canadian Richard McLaren, care a fost însărcinat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Pe baza acestui raport, CIO a suspendat Rusia de la viitoarele Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud). Sportivii ruşi "curaţi" vor fi lăsaţi să participe la competiţia din luna februarie, dar sub drapel neutru.

Comentarii

loading...