11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportCM rugby: Țara Galilor, victorie la limită contra Australiei

CM rugby: Țara Galilor, victorie la limită contra Australiei

Punctele învingătorilor au fost reuşite de Parkes (13), Davies (38) – eseuri, Biggar – o transformare (13) şi un drop gol (1) şi Patchell – o transformare (38), trei lovituri de penalitate (32, 36, 71) şi un drop gol (44).

Pentru australieni au înscris Ashley-Cooper (20), Haylett-Petty (45), Hooper (61) – eseuri, To’omua – 2 tramsformări (47, 62) şi o lovitură de penalitate (67) şi Foley – o lovitură de penalitate (28).

“Dragonii roşii”, câştigătorii Turnului celor Şase Naţiuni în acest an, au reuşit să se impună la capătul unuia dintre cele mai disputate meciuri de la actuala ediţie a competiţiei, obţinând prima victorie împotriva “cangurilor” la Cupa Mondială după 32 de ani.

După o primă repriză dominată de europeni, care au înscris două eseuri, australienii au revenit în partea secundă, reducând diferenţa la un singur punct (26-25), înainte ca galezii să se distanţeze din nou în urma unei lovituri de penalitate.

În urma acestui succes, Ţara Galilor a luat o opţiune serioasă pentru ocuparea primului loc în grupă, care le va permite britanicilor să evite în sferturile de finală prima clasată în Grupa C, din care fac parte Anglia, Franţa şi Argentina.

Ţara Galilor domină clasamentul Grupei D, cu 9 puncte, fiind urmată de Australia, 6 puncte, Georgia, 5 puncte, Uruguay, 4 puncte, şi Fiji, 2 puncte.

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă