CM rugby: Scoția, victorie categorică în fața naționalei statului Samoa

Naţionala de rugby a Scoţiei a învins luni reprezentativa statului Samoa cu scorul de 34-0 (20-0), într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale din Japonia, disputat la Kobe.

Share

Rl online 0 comentarii

30.09.2019 - 19:07

A fost prima partidă de la Mondialul nipon în care una dintre echipe nu a reuşit să pună niciun punct pe tabela de marcaj.

Scoţienii, care erau obligaţi să câştige partida pentru a se menţine în lupta pentru calificare, au dominat autoritar disputa, profitând şi de absenţa unor titulari ai naţionalei Samoa, accidentaţi sau suspendaţi.

Pentru ''ciulini'' au reuşit să înscrie eseuri în prima repriză Sean Maitland şi Greig Laidlaw, însă ei au beneficiat şi de două eseuri de penalizare, în partea a doua a jocului, dictate în favoarea lor de arbitrul Pascal Gauzere la infracţiuni repetate ale samoanilor. Laidlaw a reuşit să transforme cele două eseuri din prima repriză, tot el a fructificat şi o lovitură de penalitate, iar Stuart Hogg a izbutit un dropgol.

Următorul meci în grupă va fi Irlanda - Rusia, pe 3 octombrie, tot la Kobe.

Pe primul loc se află Japonia, cu 9 puncte, urmată de Irlanda, 6 puncte, Scoţia şi Samoa, câte 5 puncte, Rusia, 0 puncte.

Comentarii