Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CM atletism: Stevan Gardiner, medaliat cu aur în proba de 400 metri garduri

Stevan Gardiner (Bahamas) a câştigat medalia de aur a probei de 400 m garduri masculin, după ce a câştigat vineri finala Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha (Qatar) cu timpul de 44sec15/100, nou record naţional al ţării sale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2019 - 13:02

Gardiner, vicecampion mondial în 2017, a fost urmat în clasament de columbianul Anthony Zambrano - 44sec15/100, nou record sud-american, şi americanul Fred Kerley - 44sec17/100.

Absenţa campionului mondial en titre, sud-africanul Wayde van Niekerk şi eliminarea în semifinale a americanului Michael Norman, cel mai rapid în acest an, au favorizat o luptă deschisă pentru titlul mondial.

Mutaz Essah Barshim, figură emblematică a sportului din Qatar, a provocat delirul celor 50.000 de conaţionali din stadionul Khalifa, după ce a câştigat titlul mondial, al doilea consecutiv, în proba de săritură în înălţime cu performanţa de 2,37 m.

Podiumul a fost completat de ruşii Mihail Akimenko şi Ilia Ivaniuk, ambii cu 2,35 m.

Barshim s-a accidentat anul trecut la gleznă şi a fost nevoit să facă o cursă contracronometru pentru a se recupera la timp înainte de Mondiale. Atletul qatarez a dominat această probă în ultimii ani, având în palmares bronz olimpic în 2012 şi argint olimpic în 2016, pe lângă titlul mondial indoor 2014 şi titlul mondial din 2017.

În proba de 3.000 m obstacole, kenyanul Conseslus Kipruto a câştigat medalia de aur şi şi-a apărat titlul mondial cu timpul de 8min01sec35/100, cea mai bună performanţă a anului. Etiopianul Lamecha Girma a sosit al doilea la doar o sutime de secundă în timp ce marocanul Soufiane El Bakkali, cu cea mai bună performanţe în acest an, a fost al treilea cu 8min03sec76/100.

În final probei feminine de aruncare a discului, Yaime Perez, 28 ani, a cucerit titlul mondial cu performanţa de 69,17 m, urmată de conaţionala sa Denia Caballero - 68,44 m şi de croata Sandra Perkovic, campioana mondială en titre, cu 66,72 m. Perkovic, 29 ani, dublă campioană olimpică şi mondială, a fost afectată în acest an de o accidentare, dar acum o lună a aruncat 68,58 m şi era pregătită să lupte pentru titlul mondial.

Comentarii

loading...