10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

CM 2018: Japonia – Senegal 2-2

Senegalezii au condus de două ori, prin golurile marcate de Sadio Mane (11) şi Moussa Wague (71), dar ”Samuraii albaştri” au revenit de fiecare dată, prin Takashi Inui (34), respectiv Keisuke Honda (78).

Africanii au marcat la prima lor oportunitate, în min. 11, când portarul Kawashima a respins neinspirat mingea în Mane, la mingea centrată de Sabaly, iar balonul a intrat în poartă din vedeta lui Liverpool.

Niponii au ieşit la atac şi prima situaţie notabilă s-a prezentat în min. 16, când Hasebe a şutat din afara careului, dar l-a nimerit pe coechipierul său Inui.

”Leii din Teranga” au mai avut o ocazie bună (22), dar voleul lui Ismaila Sarr a fost reţinut de Kawashima.

Japonia a restabilit egalitatea prin Inui (34), cu un şut din careu la colţul lung, acţiune la care o contribuţie importantă a avut şi Nagatomo.

Ultima situaţie din prima repriză a fost semnată de Niang, dar Kawashima a respins mingea trimisă de atacantul senegalez (39).

Asiaticii au început mai bine repriza secundă, dar Osako a reluat slab cu capul (49) şi Khadim Ndiaye nu a avut probleme în a reţine.

Niang şi-a încercat şansa în două rânduri, dar a trimis peste poartă (50) şi apoi pe centrul porţii (55) fără emoţii pentru Kawashima.

Au urmat momente foarte bune ale echipei antrenate de Akira Nishino, dar Osako (60) a ratat incredibil din 6 metri, iar Inui (64) a tras în vinclu din colţul careului de 16 metri.

Senegalul a preluat din nou conducerea în min. 71, când fundaşul Wague a marcat la colţul scurt, din centrarea lui Sabaly, prelungită de Niang.

Doar şapte minute a durat avantajul africanilor, pentru că Japonia a ratat mai întâi prin Osako (75), al cărui şut a fost blocat de Sane, iar apoi a egalat prin Honda (78), care a reluat din apropiere mingea centrată de Inui, după o serie de erori în defensivă senegaleză, în frunte cu portarul Khadim Ndiaye, care a ieşit neinspirat.

Honda a devenit astfel primul fotbalist japonez care marchează la trei Cupe Mondiale (2010, 2014 şi 2018).

Ambele echipe sunt neînvinse după primele lor două partide din grupă şi au şanse să meargă împreună mai departe.

Senegalul deţine cea mai bună performanţă africană la Cupa Mondială, sferturile de finală în 2002, alături de Camerun (1990) şi Ghana (2010).

Nicio echipă asiatică nu a câştigat două meciuri consecutive la Cupa Mondială.

Românul Octavian Goga a fost comisar de meci la confruntarea de pe Ekaterinburg Arena.

Duminică seara (ora 21,00) va avea loc şi cealaltă partidă din grupă, Polonia – Columbia, la Kazan. Ultimele meciuri din grupă se vor juca pe 28 iunie, Japonia – Polonia, la Volgograd (Volgograd Arena), şi Senegal – Columbia, la Samara (Samara Arena).

Ultima oră
Pe aceeași temă