Medalie de bronz pentru România la Campionatul Mondial de bob şi skeleton din Austria

Echipajul românesc, alcătuit din Maria Adela Constantin, Olivia Franciska Vild, Andreea Grecu şi Erika Anett Halay, a cucerit medaliile de bronz în proba feminină de bob-4 persoane, duminică, la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton de la Igls (Austria), transmite Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

21.02.2016 - 23:44

Echipajul românesc, alcătuit din Maria Adela Constantin, Olivia Franciska Vild, Andreea Grecu şi Erika Anett Halay, a cucerit medaliile de bronz în proba feminină de bob-4 persoane, duminică, la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton de la Igls (Austria), transmite Agerpres

Aurul a fost adjudecat de Canada (Kaillie Humphries, Cynthia Appiah, Kasha Lee, Melissa Lotholz), în 1 min 47 sec 35/100, argintul a revenit tot unui echipaj canadian (Alysia Rissling, Janine McCue, Julia Corrente, Christine Debruin), în 1 min 48 sec 11/100, în timp ce România a sosit pe trei, cu timpul de 1 min 48 sec 18/100. ''Nu am avut un start prea bun, dar am reuşit două manşe foarte bune. E o zi mare!'', a declarat Maria Adela Constantin, după cursă, citată de site-ul oficial al federaţiei internaţionale. 

La cursă, desfăşurată în premieră în cadrul Campionatelor Mondiale, au participat patru echipaje. În toamna anului 2014, federaţia internaţională de specialitate (IBSF) a decis să permită şi femeilor să participe în probele de bob-4 persoane ca piloţi şi împingători. Primele femei pilot în Cupa Mondială au fost Kaillie Humphries (Canada) şi Elana Meyers Taylor (SUA), concurând alături de bărbaţi împingători. Primul echipaj integral feminin a fost pilotat de Alysia Rissling (Canada), la Cupa Nord-americană de la Calgary, în februarie 2015. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...