Andy Murray, pe primul loc în clasamentul ATP. Pe cine a detronat tenismanul britanic

Tenismanul britanic Andy Murray se va afla de luni pe prima poziție în clasamentul ATP, deținută în ultimii doi ani de sârbul Novak Djokovic

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 05.11.2016 - 17:19

Tenismanul britanic Andy Murray se va afla de luni pe prima poziție în clasamentul ATP, deținută în ultimii doi ani de sârbul Novak Djokovic, după ce s-a calificat în finala turneului Masters 1000 de la Paris-Bercy ca urmare a abandonului canadianului Milos Raonic.

În finala de duminică, Murray, cap de serie numărul 2, va juca împotriva americanului John Isner, care l-a învins pe croatul Marin Cilic cu 6-4, 6-3.

Novak Djokovic se situa pe primul loc al tenisului masculin de pe 7 iulie 2014 și a ocupat această poziție timp de 122 săptămâni. La 29 de ani, Murray ocupă pentru prima oară poziția de lider al ATP și este al 26-lea jucător al lumii care a urcat pe prima treaptă a clasamentului mondial.

În acest an, Djokovic l-a învins pe Murray în finala de la Australian Open și în cea de la Roland-Garros, dar scoțianul s-a impus la Wimbledon și a câștigat aurul olimpic la Rio de Janeiro. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...